УКР РУС

Генконсул України в Мюнхені: Це образа Зозулі й усіх патріотів України. Вимагаємо від "Баварії" вибачень

8 лютого 2017 Читать на русском

Генеральний консул України в Мюнхені Вадим Костюк засудив заяви фанатів "Баварії" на адресу Романа Зозулі.

"Генеральне консульство України в Мюнхені засуджує прояви неповаги та безпідставних звинувачень з боку фанатів флагмана світового футболу як на адресу українського гравця Романа Зозулі, так і на адресу усіх патріотів України, під час матчу Кубка Німеччини "Баварія" – "Вольфсбург"!

Ми адресуємо до правління ФК "Баварія" відповідного листа з вимогою реакції та вибачень від Клубу!

Особливо дивно сприймати такі дії на теренах Баварії, з огляду на історичні факти, які пов'язують цей регіон із зародженням та розвитком одного із найжахливіших нацистських режимів світу!

Футбол – це не місце для проявів ксенофобії та нетерпимості!", – написав Костюк у фейсбуці.

Нагадаємо, Роман Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" в останні години трансферного вікна. Однак через неадекватні дії фанатів-радикалів українець повернувся у Севілью вже в день підписання контракту. Севільський "Бетіс" роз'яснив ситуацію з трансфером Зозулі та повністю підтримав українця у своєму офіційному повідомленні. Агент Зозулі розповів, що буде далі з гравцем збірної України. Фанати "Райо Вальєкано" виступили також проти української армії з ярликами російської пропаганди про "нацистів". Відомий блогер закликав владу України вписатись за Зозулю. "Райо Вальєкано" пропонує Зозулі повернутись, а проти ультрас відкриють кримінальну справу. Фанати "Райо Вальєкано" розклеїли у Мадриді листівки проти Зозулі. "Райо Вальєкано" відмовляється платити Зозулі зарплату, якщо той не гратиме. Фанати "Баварії" закликали Зозулю забиратись з футболу.

"Це велика ганьба для нашого футболу. Гравця дискримінують за герб його країни". Як іспанці реагують на скандал навколо Зозулі

Як вирішити ситуацію з Зозулею? Опитування