УКР РУС

Генінсон: УПЛ пропонувала клубам більше 6 мільйонів доларів за єдиний пул

10 липня 2017 Читать на русском

Президент УПЛ Володимир Генінсон розповів про те, що організація пропонувала клубам понад 6 мільйонів доларів за єдиний телевізійний пул, але деякі з них відмовилися, через що з нового сезону чемпіонату знову не буде єдиного пулу.

"Чому угода не відбулася? Хочу підкреслити на всі питання раз і на завжди: Прем'єр-ліга не володіє правами клубів. Це інтелектуальна власність кожного клубу. Вони мають право на даний момент реалізовувати свої права самі. Кожен клуб вибирає того телетранслятора, з яким їм з одної сторони зручно працювати, з іншої – який до клубу лояльний.

Що пропонувала Прем'єр-ліга? УПЛ запропонувала суму грошей, яка перевищувала 6 мільйонів доларів. Я вам відразу це говорю, адже вчора і сьогодні вийшло інтерв'ю, де дуже сильно критикувалася Прем'єр-ліга. Так ось я відразу хочу відповісти, що до цього сезону на столі ніколи не було пропозиції більше 3 або 3,5 мільйонів доларів.

Ми запропонували, і цю пропозицію отримали всі 12 клубів, більше 6 мільйонів доларів. Більш того, ми зробили спортивний принцип розподілу доходів, тобто немає колгоспу, немає такого, що всі отримують однаково. 50% грошей ділилося між усіма клубами однаково, а за 50% будьте ласкаві поборіться. І у нас йшла від першого і до останнього місця градація: за кількість перемог, за кількість набраних очок і за місце в таблиці", – розповів Генінсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що УПЛ хотіла створити єдиний пул.

"1+1 медіа" може придбати права на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи