УКР РУС

Генінсон: Телеканал "2+2" відмовився брати участь у загальному пулі

28 жовтня 2016 Читать на русском

Президент української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон розповів, чому не вдалось створити єдиний телевізійний пул для матчів УПЛ.

– Чому не вдалося створити єдиний пул? Чому шість клубів відмовились?

– Це питання не до мене, а до клубів. Вони підписали прямий контракт з телеканалами. І все-таки, там не шість клубів, а п'ять. "Зоря" входить у міжнародний телевізійний пул з семи клубів, який продається за кордон, вони отримують за це додаткові гроші.

– Канали пропонували 102 мільйони гривень на всі клуби. Виходить, клуби не влаштувала ця сума?

– Не зовсім так. Ця пропозиція була на початковому етапі, але потім, коли вже пішли на друге коло переговорів, канал "2+2" відмовився брати участь у загальному пулі.

– Телеканали не розглядали можливість збільшити пропозицію?

– Так. Така пропозиція була і з нашого боку, і з боку клубів. Причому пропозиції клубів були не набагато більшими за те, що пропонували канали. Але група каналів "2+2" відмовилася.

– Які шанси, що медіаправа все-таки вдасться об'єднати і коли це може статися?

– Давайте розіб'ємо слово "телевізійний пул". Нас цікавить не це. Можна показувати хоч на 12-ти різних каналах. Головне, щоб була централізація маркетингових прав. Щоб один суб'єкт, Прем'єр-ліга або неважливо хто, продавав їх централізовано, щоб міг вести переговори від імені клубів. Тоді буде можливість залучати єдиного спонсора, залучати зовсім інші суми і вийти на міжнародний ринок. Зараз кожен мовить на своїй частоті, канали "Футбол 1/2" показують в HD через супутник та в кабелі, а "2+2" в HD не транслює, не транслює з англійським текстом. Зі свого боку ми провели величезну роботу, ми запропонували телеканалам єдину графіку, єдиний телевізійний контент, щоб це було впізнавано в Європі. Якщо все буде в порядку і канали погодяться на це, то через кілька тижнів ми побачимо хоча б централізовану картинку.

Хочеться збільшити чемпіонат України до 16-18 команд, – Генінсон

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях