УКР РУС

Гендиректор "Зорі": Якщо ми говоримо про fair play, то орендовані гравці "Шахтаря" не повинні були грати і з "Динамо"

30 вересня 2016 Читать на русском

Генеральний директор луганського клубу Сергій Рафаїлов не вважає правильним рішення "Шахтаря" заборонити орендованим футболістам грати в матчі 10-го туру УПЛ "Шахтар" – "Зоря".

"Я не вважаю, що це правильне рішення, хоча з юридичної точки зору воно абсолютно вірне, – сказав Сергій Рафаїлов у коментарі "Футбол 24". – Той договір, який існує між нами і "Шахтарем" на оренду футболістів, містить пункт, що вони не мають право грати проти "Шахтаря", і велика сума штрафу, якщо це буде.

Щоразу перед грою з "Шахтарем" ми звертаємося з подібним проханням до них. І мені незрозуміло, для чого вони цих футболістів тримають, так би мовити, у себе і не хочуть їх побачити. Тренер "Шахтаря" міг би подивитися найближчий резерв безпосередньо на тлі тих гравців своєї команди, з якими він працює кожен день".

"Деякі фахівці і керівники клубів говорять, що у нас слабкий чемпіонат, і водночас самі роблять так, щоб ігри були менш цікаві. Також говорять про fair play, але воно повинно бути у всьому, і якщо цим футболістам можна грати проти "Динамо", то чому не можна проти "Шахтаря"? Тоді, напевно, не треба було цим футболістам грати і проти "Динамо", щоб були рівні умови.

І якщо ми говоримо, що граємо для вболівальників, то виходить, що цей матч не для уболівальників, і він строго вирішує турнірні завдання. Хоча, звичайно, в будь-якому матчі потрібно грати на результат.

Крім того, ці футболісти є потенційними кандидатами в збірну України, і на них можна було б подивитися в такому знаковому матчі для чемпіонату України.

До останнього ми сподівалися, що все-таки здоровий глузд, з точки зору футболу, візьме гору. На жаль, ситуація така. Я вважаю, що з точки зору гри можна було дати цим футболістам зіграти в цьому матчі.

Тому з "Шахтарем" не зможуть зіграти Караваєв, Петряк, Гречишкін, Соболь, Кулач і Безбородько. Останнього не можна назвати футболістом основного складу, а решта футболістів сьогодні є гравцями основи і вчора з тим же "Манчестер Юнайтед" починали з перших хвилин", – зазначив Рафаїлов у коментарі "Футбол 24".

Нагадаємо, матч "Шахтар" – "Зоря" відбудеться в неділю, 2 жовтня, о 17:00 у Запоріжжі.

З високо піднятою головою. Підсумки матчу МЮ – "Зоря"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях