УКР РУС

Гельзін: Баранка шантажував футболістів Олімпіка

5 червня 2017 Читать на русском

Президент донецького Олімпіка Владислав Гельзін розповів про допит голови Комітету етики та чесної гри Франческо Баранки гравців молодіжної команди Олімпіка.

"Франческо Баранка не пред'явив жодного доказу причетності наших гравців до договірних матчів. Він заявив, що запідозрив наших футболістів у нечесній грі. Ми одразу пішли назустріч йому і запропонували співпрацю. Ми запросили Баранку до Білої Церкви, де базується молодіжний склад Олімпіка і дали можливість італійцю допитати футболістів.

Ми попросили, щоб всі розмови записували на камеру і були готові пред'явити громадськості всі записи. Італієць відмовився від зйомки. Це вже дивно і незрозуміло. Ми йому гостинно відчинили двері, а він почав шантажувати футболістів. Італієць викликав на індивідуальну розмову нашого капітана. Питає, чому він грав "на кантору". Наш футболіст запевнив, що діяв чесно. Відтак Баранка запросив іншого гравця Олімпіка і повідомив йому, що капітан команди уже зізнався у скоєному і просить його зробити це саме. Мовляв, якщо зізнаєшся зараз, то і далі гратимеш у футбол. Якщо ні, то забудеш назавжди про кар'єру.

Також футболістам погрожували, що їхній клуб дискваліфікують з єврокубків. Таким чином допитували п'ятьох спортсменів. І це при тому, що немає жодного доказу того, що гравці порушили правила чесної гри. Я вважаю, що людина, яка зайняла такий високий пост, повинна використовувати правові методи боротьби з договірними матчами, а не шантаж. Франческо Баранка не соромиться казати, що йому потрібно дати громадськості гучну справу, щоб відпрацювати запрошення в Україну. Прикро, але італієць вибрав собі жертву Олімпік", – сказав Владислав Гельзін в інтерв'ю гезеті "Експрес".

Нагадаємо, раніше голова Комітету етики та чесної гри Франческо Баранка висловив підозру до гри Динамо U-21 – Олімпік U-21.

Спортивний директор Олімпіка: Я здав усі документи на захист нашого клубу до Комітету з етики та чесної гри