УКР РУС

Газзаєв пояснив провал Росії на Євро-2016 крахом Об'єднаного з Україною чемпіонату і найгіршим виконанням гімну

5 липня 2016 Читать на русском

Колишній керманич київського "Динамо" Валерій Газзаєв виклав свою версію фіаско збірних України та Росії на Чемпіонаті Європи у Франції.

"Очевидно, що і за результатом, і за техніко-тактичними діями, і за зоровим сприйняттям гри Росія, на жаль, – одна з найгірших на чемпіонаті Європи. Ви говорите, The Guardian поставив росіян на 24-е місце. Але хіба є істотна різниця між умовним 23-м і 24-м місцем? Головне, ми самі розуміємо: це був жахливий турнір. Дуже прикро, що іноземні засоби масової інформації тепер висміюють російську збірну, пишуть про неї із сарказмом. І вони ж, виходить, мають рацію! Команда дала для цього приводи.

Де ще, якщо не на Олімпійських іграх або таких великих футбольних форумах, як чемпіонати світу та Європи, треба проявляти любов до своєї країни? Чому ми цього соромимося? Зверніть увагу навіть на те, як виконується гімн. Люди з інших збірних його не просто співають, а буквально кричать – заводять себе, щоб вийти на поле, образно кажучи, як воїни, на вирішальний бій. А як співають росіяни... Один, наче, слова вимовляє, інший просто губами ворушить, третій взагалі соромиться. А чого соромитися, чому не можемо на повний голос співати? Ми що, соромимося своєї країни?

У 2013 році був практично готовий Об'єднаний чемпіонат Росії і України. Упевнений, якби не політична ситуація, турнір втілився б у життя. І виступ двох збірних на Євро-2016 виявився б зовсім іншим.

Коваленко, Зозуля та п'ятеро росіян потрапили у символічну збірну найгірших гравців на Євро-2016

Безумовно, виріс би рівень ліги – 9 найсильніших команд з Росії і 9 з України. З футболістів цих клубів складалися б збірні і, з огляду на істотне зростання конкуренції і вимог до гравців, обидві національні команди виступили б набагато сильніше.

До речі, певний час тому читав інтерв'ю Мірчі Луческу: румунський тренер назвав ідею створення Об'єднаного чемпіонату прекрасною і висловив жаль, що ми так і не отримали лігу, яка за силою і якістю організації стала б третьою-четвертою в Європі", – переконує Газзаєв.

"Що робила збірна України? Вона побігла по мохерові рушники". Нищівне інтерв’ю Дениса Босянка про найгіршу команду Євро-2016

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях