УКР РУС

Газзаєв: Через політичну ситуацію проект об'єднаного чемпіонату втратив актуальність

12 вересня 2014 Читать на русском

Глава оргкомітету Об'єднаної футбольної ліги Росії та України Валерій Газзаєв засмучений, що йому не вдалося реалізувати скандальний футбольний проект.

"Як і раніше переконаний, що ідея ОФЛ була абсолютно правильною. Мірило будь-якого чемпіонату - виступ його представників в Європі, а збірної - на найбільших турнірах. Ми ж після 2008 року, незважаючи на серйозні бюджети провідних клубів, не можемо навіть дійти до півфіналів єврокубків. Три наших топ-клуби на рівних грають з суперниками з Кіпру - одну нашу команду взагалі громлять на її полі, інша рятується в доданий час, третя програє на виїзді. При цьому який бюджет, можливості та склад має той же "Локомотив"!

Спільний чемпіонат з Україною як раз і був націлений на поліпшення конкурентоспроможності на європейській арені, на якість і видовище. Згадайте зимовий і літній міні-турніри провідних клубів двох країн, то, як на матч київського "Динамо" зі "Спартаком" прийшли 52 тисячі. На жаль, із-за політичної ситуації цей проект втратив актуальність.

Але необхідність змін, виходу з болота від цього менше не стала. Коли нам кажуть про необхідність здорового консерватизму, хочу поцікавитися: а до чого він призвів? Де ми? І застій в єврокубках, і чемпіонат світу в Бразилії показали це дуже наочно", - розповів Валерій Газзаєв.