УКР РУС

Гарас: Важко сказати, чи залишиться Мхітарян у "Шахтарі"

13 травня 2013 Читать на русском

Експерт "Футболу 24", а в минулому - форвард ФК "Львів" і московського "Локомотива", коментує найпомітніші події 28 туру УПЛ.

- Олеже, спершу - про найцікавіше. "Дубль" Мхітаряна у ворота "Таврії" дав йому змогу встановити новий бомбардирський рекорд українського чемпіонату. В чому сила вірменина, який за своїм амплуа не належить до форвардів?

- Індивідуальні якості - по-перше. Плюс - команда, яка сповідує атакувальний стиль. В штурмі воріт беруть участь практично всі гравці. Важко сказати, чи залишиться Мхітарян у "Шахтарі" після літнього трансферного вікна. Це запитання до керівництва клубу. Проте він би не загубився в будь-якому з європейських клубів.

- "Динамо" заледве здобуло три очки в матчі проти "Іллічівця". Це запитання дещо набило оскому, але все ж: ви ще вірите, що команді Блохіна вдасться випередити "Металіст"?

- Не сумніваюся в тому, що боротьба триватиме до останнього туру. Тому - можливо усе.

- Чи хотілося б вам бачити таку команду, як "Динамо", у Лізі чемпіонів? Адже помітно, що наразі гра киян залишає бажати кращого...

- Я хотів би, щоб Україну в цьому турнірі представляв справді гідний клуб, який доведе це в чемпіонаті. Буде це "Динамо" чи "Металіст" - немає значення.

- По-суті, вже відомі всі шість команд, які представлятимуть Україну у єврокубках. На що в Лізі Європи можуть розраховувати донецький "Металург" і "Чорноморець"?

- З того, що ми бачили, можу зазначити: "Металургу" традиційно важко даються єврокубкові матчі. Навіть не знаю, в чому причина. А от "Чорноморець" на внутрішній арені продемонстрував, що є міцною командою. Безперечно, щоб успішно грати у Європі, потрібен ще й досвід. Та ризикну спрогнозувати, що одесити попсують нерви своїм суперникам. У команди Григорчука є дисципліна, чітка організація, а ще азарт і смак до перемог.

- Усі борці за виживання - "Волинь", "Карпати" і "Говерла" - свої матчі програли. Якими вам бачаться перспективи Кварцяного і Дячука-Ставицького? Чи надовго вони прийшли?

- Стосовно того, надовго вони прийшли, чи ні - це запитання до керівництва. Я цього коментувати не можу. Однозначно, що розраховувати на якесь покращення командних дій в тих матчах, що залишилися, не варто, адже тренери лише розпочали свою роботу. Скажу чесно: я співчуваю Дячуку-Ставицькому і Кварцяному. Особливо важко буде "Карпатам", яких чекають дуже складні матчі на фініші. Та все ж досвід тренера повинен посприяти успішному вирішенню головного завдання на сезон.

Розмовляв Олег Бабій

Тwitter автора - @Gullit_87