УКР РУС

Ганебна ментальність аутсайдера. Перші підсумки матчу "Бенфіка" – "Динамо"

2 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" виділяє кілька головних моментів у поєдинку 4 туру Ліги чемпіонів, що відбувся на лісабонському "Ештадіу да Луж".

Знову кадрові зміни

Якщо головний тренер "Бенфіки" Руй Віторія випустив склад, абсолютно ідентичний тому, який здобув впевнену перемогу над "Динамо" у Києві, то Сергій Ребров знову взявся кроїти стартову 11-ку. Причини – різні. Антунеш, наприклад, поступився місцем Макаренку, бо повністю провалив поєдинок 3-го туру. А ось Циганков вийшов замість Ярмоленка, бо в капітана – проблеми зі здоров’ям. Аналогічно Морозюк закрив позицію травмованого Даніло Сілви. Загалом головний тренер “Динамо" вніс 5 змін у стартовий склад. Окрім Циганкова, Макаренка та Морозюка у старт потрапили Рибалка і Буяльський.

Різний клас

Турнірне становище склалося таким чином, що навіть нічия у Португалії "Динамо" не влаштовувала. Потрібно було лише перемагати. Проте з перших хвилин стало зрозуміло, хто є хто на полі "Да Луж". "Динамівці" тричі потрапили в офсайд упродовж стартових 7 хвилин, а після 14 хвилин висіли на двох жовтих картках. Станом на 72-гу хвилину у нашому пасиві було вже 5 "гірчичників". І, за винятком Віди, вони отримані через підкати ззаду. Гості банально не встигали за прудкими і тямковитими гравцями "Бенфіки", тому фолили, причому, здебільшого жорстко.

За перші півгодини ми спромоглися лише на 1 (!!!) напівудар по воротах суперника у виконанні Віди. До Мораєса м’яч доходив лише на великі свята. Бразилець одразу ж його губив у боротьбі з опонентами. За атакувальними потугами киян без істеричного сміху, без повного розпачу нереально було дивитися. Поки Макаренко із лівого краю йшов в обводку, його суперник встигав перехилити бокальчик мадери і спокійно відібрати м’яч. У “Динамо" не проглядалося ні майстерності, ні самопожертви. Не було нічого, завдяки чому можна видряпати потрібний результат.

Віда. З героя – в антигерої

Єдиною надією українського клубу в атаці за традицією залишався Домагой Віда. Двічі упродовж першого тайму хорватський капітан пробивав по воротах "Бенфіки" із другого поверху. Плюс – вдало диригував обороною. Однак – лише до 45-ї хвилини. Далі ж – борцівський прийом проти капітана "Бенфіки", пенальті, гол.

Циганське щастя

Циганське щастя, як відомо, дуже мінливе і непостійне. Віктор Циганков був бездоганний в ролі суперсаба, джокера, який виривався у другому таймі і здійснював результативні дії. Проте, вийшовши у стартовому складі проти "Бенфіки", Циганков розгубився, зник із карти бойових дій. Він виконував стандарти, але невдало. З роботою Ярмоленка на правому фланзі – постійне нагнітання небезпеки і, як наслідок, концентрація на собі 2, а іноді 3 опонентів – Віктор не впорався навіть близько. Його швидка заміна у другому таймі на Бєсєдіна – абсолютно виправдана.

Валідольний Рудько

Не було впевненості і в останньому рубежі захисту "Динамо". У першому таймі Рудько грішив невдалими прийомами м’яча, а також його введенням в гру. А після перерви ледь не сотворив автогол після шаленого удару Гедеша у поперечку. Кіпер провалився, як і вся команда. До слова, "Динамо" пропускає у шостому матчі поспіль. Несолідно, як для чемпіона.

Без форвардів

Попри все, "Динамо" могло врятувати обличчя, якщо б забив Мораєс. Шанс – кращого не придумаєш – пенальті. Але бразилець пробив настільки безхитрісно, що цей удар парирувала б навіть легендарна місіс Реднапп. Ми вже втомилися констатувати: у "Динамо" немає форварда. Той же Мораєс у чотирьох матчах ЛЧ не забив ні разу. А скільки він забив у 13-ти турах "надскладного" чемпіонату України? О! "Аж" 6 голів. У той час, як Теодорчик просто розриває чемпіонат Бельгії… Знову ж таки запитання до тренерського штабу і президента клубу – як можна було відпустити в оренду такого форварда, а залишити Мораєса і Гладкого, який вже й у заявку не потрапляє?

Без євровесни

На 99, а якщо враховувати гру, то вже на всі 100 відсотків "Динамо" опиняється за бортом весняної частини єврокубків. Навіть задля потрапляння у Лігу Європи потрібно вистрибнути із штанів, перемогти у двох матчах, що залишилися, і сподіватися, що "Бешикташ" не набере більше 1 очка. Вірити у диво, чи ні особиста справа кожного.

Сторінка автора у Facebook

"Бенфіка" – "Динамо". Прощавайте єврокубки? Наші оцінки