УКР РУС

Гамула: В Росії та Україні однаково цікаві чемпіонати

20 квітня 2012 Читать на русском

Ігор Гамула в інтерв’ю сайту "Футбол 24" розповів про свою роботу на телебаченні, поділився спостереженнями за нашим чемпіонатом та порівняв рівень українського та російського футболу.

- Ігор Васильович, як вам працюється на телебаченні? Часу вистачає на цю роботу?

- Жодних проблем немає, часу вистачає. Я ж не ношу туди-сюди камеру. Моя робота полягає в цікавій темі, в розмові. Мені це подобається. Цікаво спілкуватися із неординарними співрозмовниками, процес розкриття особистостей. Чому це може бути важко і не цікаво?

- Довго готуєтеся до програми? Питання готуєте заздалегідь?

- Безперечно, питання готую до програми. Знайомлюся ближче з людиною, намагаюся зробити так, аби співрозмовник якомога більше розповів про себе, щоби це було цікаво.

- Питання вам допомагають готувати?

- Звісно, допомагають. В програмі багато людей задіяно, це важка праця.

- А за якими критеріями гостей вибираєте?

- Головне, щоби людина була цікава.

- Як часто навідуєтеся в Київ?

- Як тільки випадає вільний час, так і навідуюся. Мінімум двічі в місяць.

- За українським чемпіонатом стежите?

- Так, намагаюся стежити. Дуже приємно, що моя колишня команда - "Закарпаття" показує результат. Думаю, ужгородці в наступному сезоні гратимуть в еліті. Стежу і за Прем’єр-лігою. Але ось топовий матч сезону "Шахтар"-"Динамо" переглянути не зміг, був зайнятий своєю командою.

- Як гадаєте, золотий матч буде чи лідери ще можуть втратити очки?

- Все-може бути, це ж футбол. Про золотий матч говорити рано.

- "Металіст" здатен забрати очки в "Шахтаря"?

- Будь-яка команда може втратити очки, будь-яка команда може їх здобути. "Таврія" зараз на ходу, теж може "гірникам" чи "динамівцям" сюрприз припіднести. Зрештою, чіплятимуться за результат і команди, які борються за виживання – "Олександрія" у грі із "Шахтарем" та "Зоря" у матчі із "Динамо". Однозначно, попереду дуже серйозні протистояння.

- В чемпіонаті Росії інтриги більше, ніж в Україні?

- В Росії трішки по-іншому побудований чемпіонат. Там б’ються за медалі, б’ються за виживання. Взагалі, в Росії такий же цікавий чемпіонат, як і в Україні. Особисто я їх не розділяю. Для мене це одна країна, просто розділена. В мене таке враження, рівень практично однаковий.

- Як ставитеся до такого проекту, як "Анжи"?

- Головне, щоби усувалися недоліки, щоби було видно, що це не просто так. У кожної людини якщо є бажання та засоби, то чому би і ні? Справа ж не тільки у запрошенні зіркових футболістів, тренерів. Відкриваються школи, робляться поля. Проект великий, цікавий. Хоча в нього не вникав. Ну, а людям цікаво подивитися на класних футболістів. Це ж створює додаткову інтригу.

- Приклад "Анжи" є підтвердженням того, що навіть великі гроші у футболі не приносять миттєвого результату?

- Дитина теж росте не відразу… Звісно, миттєвого результату навіть великі гроші не дають. Час покаже правильно це чи не правильно.

- На "Анжи" всюди в Росії збираються повні стадіони?

- В Махачкалі точно повний збирається, а в Москві… Навряд чи в "Лужніках" усі 80 тисяч місць можуть бути заповнені через гру "Анжи".

Розмовляв Андрій Захарчук