УКР РУС

Гамула: Коли Шахтар повернеться на "Донбас Арену"? Думаю, що ніколи

11 липня 2017 Читать на русском

Футбольний тренер Ігор Гамула розповів, що недавно відвідав Україну та поділився думкою щодо війни на Донбасі.

"Де я встиг побувати після того, як покинув Ростов? В основному в Україні. Маму в Алчевську відвідував – їй 92 роки. Вона все пройшла: і під німцями жила, і на засланні через репресії.

Коли останній раз був на рідному майданчику в Алчевську? За три дні до того, як приїхав до вас. Там вже давно ніхто не грає. Хоча сам майданчик стоїть цілий. Алчевськ взагалі не постраждав. Адже там український металургійний завод. Всі знають, куди не потрібно стріляти.

Чи цілі місця у Луганську, де я жив? Начебто все ціле на 16-й і 19-й лінії. Мені розповідали, що снаряд потрапив на стадіон "Авангард". Буває, їду з Ростова до Луганська, бачу руїни.

Чи доводилося сперечатися про те, що відбувається між Росією і Україною? Зідзвонювався одного разу з моїм колишнім футболістом. Він наїхав: "Ну, що ви, агресори?" Я його запитав: "Ти нічого не переплутав по життю?" Він потім передзвонив, коли відійшов.

Коли Шахтар повернеться на "Донбас Арену"? Думаю, що ніколи. На сьогоднішній момент все, що я там бачу, не говорить про прийдешній світанок. Я б хотів, щоб це сталося завтра. Я сам звідти. Мені дуже боляче, що так вийшло, що між українським і російським народом є антагонізм. Мені особисто це не зрозуміло", – розповів Гамула.

"Журналісти сказали, що нас прорвало, бл***. Або вирвало". 10 феєричних спічів Гамули у найбрутальнішому матеріалі року