УКР РУС

"Гамбург" – "Шальке". Бундесліга, 16 тур. Анонс

20 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" представляє анонс матчу 16 туру німецької Бундесліги, в якому "Гамбург" прийматиме "Шальке".

"Гамбург" – "Шальке"

20 грудня, 21:00. Гамбург, "Імтех-арена"

Телетрансляція на каналі "Спорт 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Увага українських футбольних вболівальників у вівторок ввечері має бути прикута до поєдинку "Гамбургу" з "Шальке", за який виступає Євген Коноплянка. У попередньому матчі "кобальтових" проти "Фрайбурга" він забив свій дебютний гол у Бундеслізі та став найкращим гравцем матчу, за що навіть отримав кумедне прізвисько від німецького видання. Таким чином, поява українця у стартовому складі в грі у Гамбурзі читається.

"Гамбург" жахливо розпочав сезон, здобувши свою першу перемогу у чемпіонаті аж 4 грудня (постраждав "Дармштадт" Федецького, 0:2). На куражі команда виграла ще й наступний матч проти "Аугсбурга", що дозволило клубу, принаймні, покинути останнє місце в таблиці. "Гамбург" забив лише 12 голів у 15 матчах, що є 2-м найгіршим показником у Бундеслізі. За пропущеними (33) команда теж йде 2-ю з кінця. Єдиний позитив – лише 1 програш за останні 5 матчів.

Як Коноплянка забив дебютний гол у Бундеслізі

У "Шальке" ж дещо призупинився стрімкий рух вгору по турнірній таблиці. У команди Коноплянки перервалась чудова безпрограшна серія, яка тривала з кінця вересня і до початку зими і налічувала 12 матчів у всіх турнірах (10 перемог, 2 нічиї). У грудні ж "Шальке" ще не перемагав. Тим не менш, клуб із Ґельзенкірхена йде в середині таблиці і в разі перемоги може піднятись відразу на 3 позиції.

Амбіції гостей – як мінімум єврокубкова зона. Тому перемога над одним із аутсайдерів сезону, нехай і на виїзді – єдине, за чим команда Вайнцирля їде в Гамбург. Господарі ж перед місячною перервою в чемпіонаті спробують піднятись із зони вильоту. І саме 3 очки можуть дозволити їм втілити це. Відтак, очікується напружена і цікава гра, де обидві команди гратимуть виключно на перемогу.

Слова

Маркус Гісдоль, головний тренер "Гамбурга":

Ми хочемо будувати гру на здобутках останніх тижнів, особливо на якостях, які ми показали проти "Аугсбурга". Ми хочемо продемонструвати інтенсивну командну гру. Це – наша велика мета перед вівторком. Нашу команду вже не можна порівнювати з тою, що була на початку сезону.

Маркус Вайнцирль, головний тренер "Шальке":

"Нам потрібно відновити сили і постаратися набрати з "Гамбургом" ті очки, яких ми не дорахувалися в матчі з "Фрайбургом". "Гамбург", як і ми, хоче виграти останню гру перед перервою, але вони ще й перебуватимуть під тиском своїх вболівальників. Вони мають швидких атакувальних гравців, що робить команду небезпечною. Але я сподіваюсь, що ми повернемось у Ґельзенкірхен з 3 очками".

Орієнтовні склади

"Гамбург": Матенья – Дікмайєр, Спахіч, Юнг, Дуглас – Сакай, Остжолек – Мюллєр, Грегоріч, Костіч – Вуд.

"Шальке": Ферманн – Кегрер, Хьоведес, Колашинац – Шопф, Ґорецка, Бенталеб, Майєр, Баба – Реєзе, Коноплянка.

"Євген Коноплянка. Прогрес очевидний". Експерт оцінив виступи українців закордоном