УКР РУС

Галицька битва. "Карпати" - "Шахтар". Анонс

21 листопада 2014 Читать на русском

Черговий тур чемпіонату України розпочинатиметься принциповим матчем у Львові між "Карпатами" та "Шахтарем".

13 тур УПЛ. 21 листопада, 19:00. Львів, стадіон "Україна". Пряма трансляція на телеканалі "2+2". Текстова онлайн трансляція матчу на сайті "Футбол 24".

Після перерви у чемпіонаті через матчі збірних великий футбол знову повертається на українські поля. Сьогодні відбудеться один із найцікавіших матчів туру, оскільки зустрінуться дві команди, які на даний момент виступають в одному місці. Донецький "Шахтар", який рік тому на "Україні" програв "зелено-білим", більше не має права на помилку. "Гірники" втратили занадто багато очок у цьогорічному розіграші УПЛ, відтак докладуть максимум зусиль, щоб переграти аутсайдерів Прем’єр-ліги. Але Мірча Луческу повинен подумати про те, що у вівторок на них чекає відповідальна гра проти "Атлетіка", а це означає, що необхідно правильно розрахувати сили та уникнути травм провідних виконавців.

На даний момент у таборі "гірників" кадрових проблем немає, тому варто очікувати, що коуч донеччан кине у бій хорошу та досвідчену основу.

Щодо "Карпат", то тут ситуація дещо складніша. "Зелено-білі" подавлені морально, адже з них зняли вже 9 очок і це ще не кінець. До цього ж нещодавно стало відомо, що Лозанна оштрафувала клуб на 180 тисяч євро через суперечку львів’ян із грузинським "Зестафоні". Ці всі події впивають на гравців команди, яким із кожним матчем стає все важче знаходити мотивацію для боротьби із суперником.

Але зважаючи на попередні поєдинки можна сказати, що Ігор Йовічевіч поки що справляється із своїми обов’язками та правильно налаштовує своїх підопічних. Нагадаємо, що у минулому турі "Карпати" зіграли внічию із лідером чемпіонату – київським "Динамо", що вказує на великий потенціал "левів".

Сьогодні ж на них чекає чергове випробування командою топ-рівня. Львів’яни сподіваються, що на стадіоні збереться багато вболівальників, щоб підтримати їх та зарядити на боротьбу із чемпіоном України. У разі поразки "Карпати" ніхто не звинуватить, що також є плюсом для "зелено-білих", які можуть зіграти у своє задоволення, на відміну від "гірників", яким перемога потрібна як повітря.

Арбітр: Віктор Швецов (Одеса)

Дискваліфікований: Муртаз Даушвілі ("Карпати")

Статистика матчів між суперниками:
Всього – сорок два: +9 =7 -26

Юрій Шутка, Футбол 24