УКР РУС

Футбольний світ у фотографіях – топ-30 крутих кадрів року: рекорди, титули, трагедії, кров і сльози 2017 року

29 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Золотий м'яч" Роналду, бенефіс Мессі, допінг Срни... "Футбол 24" зібрав усе.

1. Епічний камбек Барселони проти ПСЖ в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Після виїзних 0:4 каталонці перемогли на "Камп Ноу" з рахунком 6:1. Ліонель Мессі влаштовує сеанс емоційного обміну із рідними трибунами.

2. Златан Ібрагімовіч отримав важку травму коліна у чвертьфінальному матчі Ліги Європи МЮ – Андерлехт, яка залишить його поза футболом на довгих півроку.

3. Генріх Мхітарян та Поль Погба святкують свої голи у фіналі Ліги Європи. МЮ – Аякс – 2:0.

4. Реал – переможець Ліги чемпіонів-2017. У фіналі Кріштіану і Ко розтрощили Ювентус – 4:1.

5. Фейєнорд – чемпіон Нідерландів вперше за останні 18 років. Невмирущий Дірк Кюйт (у центрі) зробив вагомий внесок у тріумф роттердамців.

6. "Вальєкас – не місце для нацистів. Забирайся!" Послання ультрас Райо Вальєкано для українського форварда Романа Зозулі. Скандал набув міжнародного розголосу.

7. Франческо Тотті прощається з Ромою, завершуючи кар'єру. Упродовж 25 років Імператор провів за "вовків" 786 матчів, забив 307 голів.

8. Трагедія у товариському матчі Аякс – Вердер. 20-річний хавбек амстердамців Абдельхак Нурі втратив свідомість. Через кілька днів вердикт лікарів шокував увесь світ: більша частина його мозку вже ніколи не функціонуватиме нормально.

9. Екс-наставник Атлетіка Ернесто Вальверде – новий головний тренер Барселони.

10. Джермейн Дефо плаче на похороні свого товариша Бредлі Лоурі, знаменитого 6-річного вболівальника Сандерленда, який помер від раку мозку.

11. Серхіо Рамос із Суперкубком УЄФА-2017. У Скоп'є Реал обіграв МЮ з рахунком 2:1.

12. Неймар став найдорожчим футболістом планети, перейшовши із Барселони в ПСЖ.

13. Старт нового сезону АПЛ. У 4 турі Ман Сіті Гвардіоли познущався над Ліверпулем Юргена Клоппа – 5:0. Непереможна манкуніанська "машина" лише набирала оберти.

14. ІДІЛ попереджає. Терористична організація випустила серію зображень, у яких погрожує зіркам майбутнього ЧС-2018.

15. Шахтар – Наполі (2:1) у першому турі Ліги чемпіонів. Останній матч Даріо Срни, який призупинив кар'єру через підозри у вживанні допінгу.

16. Роналду стріляє дуплетами. Джорджина Родрігес готується подарувати португальцеві донечку, а тим часом надихається двійнею від сурогатної матері.

17. Мирон Маркевич на передовій. Легендарний тренер продовжує їздити до українських вояків на фронт – із матеріальною та моральною допомогою.

18. Джанлуїджі Буффон не стримує сліз після невдалого домашнього стикового матчу зі збірною Швеції. Збірна Італії вперше за 60 років пропустить фінальну частину Мундіалю. Для 39-річного голкіпера це означає завершення міжнародної кар'єри.

19. Київська поразка збірної України від Хорватії (0:2) у матчі, в якому нас влаштовувала тільки перемога. Ми не поїдемо на чемпіонат світу в Росію.

20. Натомість збірна Аргентини здобула рятівну перемогу в останньому турі відбору і таки кваліфікувалася на чемпіонат світу. Ліонель Мессі забив всі три голи у ворота Еквадору.

21. Товариський матч Україна – Словаччина. Андрій Ярмоленко передає привіт Сергієві Сидорчуку, який вибув на тривалий термін через складну травму.

22. Шалена радість Євгена Коноплянки і його команди після голу Налдо на 90+4 хвилині. Шальке вдалося врятувати нічию у неймовірному Рурському дербі – 4:4.

23. Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека після перемоги над Ман Сіті, яка вивела "гірників" у плей-офф Ліги чемпіонів, прийшов на прес-конференцію у костюмі Зорро.

24. Очоливши Мілан після Вінченцо Монтелли, Дженнаро Гаттузо зіткнувся із величезними проблемами.

25. Останній тур УПЛ у 2017-му. Зоря – Шахтар – 2:1. Атака на головного арбітра матчу Сергія Бойка, який вилучив одразу трьох "гірників".

26. Закривавлені хулігани, які взяли участь у грандіозній м'ясорубці Белградського дербі Паризана проти Црвени Звєзди.

27. Арсен Венгер проробляє старий трюк із блискавкою своєї куртки в матчі Крістал Пелас – Арсенал. Цей поєдинок став для французького спеціаліста рекордним, 810-м у рамках АПЛ. Стільки ж у доробку Алекса Фергюсона.

28. Кріштіану Роналду – найкращий футболіст 2017 року. Тепер у колекції лідера Реала і збірної Португалії вже 5 "Золотих м'ячів", як у Ліонеля Мессі.

29. Зате останнє в році Ель Класіко було повністю за Барселоною. Каталонці розтрощили Реал на його ж полі (3:0), один із голів забив Мессі.

30. Хин Мін Сон здмухує пилюку з бутси Харрі Кейна, найкращого бомбардира 2017 року. Форвард Тоттенхема – саме той, кому під силу перервати світове домінування Мессі та Роналду.

Сторінка автора у Facebook

Шахтар – гроза авторитетів, Лунін – мрія топ-клубів, космічне дербі у Бундеслізі. Топ-10 перемог українського футболу у 2017 році