УКР РУС

Футбольний анонім врятував шотландські банки їжі – преса назвала таємним меценатом зірку АПЛ

23 березня 2020 Читать на русском

У розпал пандемії коронавірусу невідомий шотландець проявив надвисокий рівень соціальної відповідальності. Британські газетярі, здається, вже знайшли березневого "таємного Санту".

Футболіст із Шотландії пожертвував значну суму та врятував від закриття кілька банків їжі в Глазго. Завдяки такому кроку вони можуть продовжувати забезпечувати харчуванням потребуючих.

"Коронавірус може назавжди змінити обличчя футболу – ми повернемося до часів напівпрофесіоналів": спортивний юрист

Пандемія коронавірусу поставила на межу виживання британські благодійні організації, які годують знедолених. Складна епідеміологічна ситуація різко збільшила кількість людей у скрутному становищі. Через це банки їжі зіткнулися зі значними фінансовими проблемами. Та щедрість невідомого мецената вже дозволила нагодувати мінімум 53 тисячі людей.

"Дякуємо шотландському футболісту, який пожертвував велику суму кільком банкам їжі, зокрема, нашому. Без підтримки щедрих людей нам було б дуже важко. Бракує слів, щоб висловити подяку", – написав у твіттері GlasgowNEfoodbank.

Благодійник побажав залишитись анонімним, але видання The Times вважає "таємним Сантою" оборонця Ліверпуля та збірної Шотландії Ендрю Робертсона. Він є уродженцем Глазго, виховувався в академії Селтіка, а на професіональному рівні дебютував у тамтешньому Квінз Парку. Можливо, Робертсон ще і не гарантував собі чемпіонський титул в Англії, але вже однозначно заслужив на повагу рідної землі, Сполученого Королівства та всієї планети.

На титул Ліверпуля не зазіхають, страх грандіозного штрафу, план поновлення сезону – головне з коронавірусної наради АПЛ