УКР РУС

Футболісти англійського клубу поміняли імена на Марадону, Пеле і Зідана

14 серпня 2013
Автор: Макс Попов

Футболісти англійського клубу «Фарнборо», що виступає в Південній конференції (шоста за значимістю англійська ліга), змінили свої імена та прізвища, взявши нові імена на честь знаменитих гравців: Пеле, Дієго Марадони, Зінедіна Зідана та інших. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

Змінити імена від футболістів і тренерів зажадала букмекерська компанія Paddy Power в обмін на фінансову допомогу. «Фарнборо» перебував у важкій ситуації, і Paddy Power фактично врятувала клуб від банкрутства.

Головного тренера «Фарнборо», раніше носив ім'я Спенсер Дей, тепер звуть Жозе Моурінью. Один з членів тренерського штабу взяв ім'я Алекс Фергюсон.

До складу «Фарнборо» тепер входять воротар Гордон Бенкс, захисники Лотар Маттеус, Роберто Карлос, Паоло Мальдіні, Алан Хансен, Кафу, Джон Террі і Франц Беккенбауер, півзахисники Пол Гаскойн, Джордж Бест, Зінедін Зідан і Йохан Кройфф, а також форварди Ліонель Мессі , Дієго Марадона, Пеле і Гарі Лінекер.

Головний тренер Моурінью заявив, що тепер його команда набагато перевершує за складом будь-який клуб в історії світового футболу. Моурінью також розповів, що Марадона і Пеле мало не побилися через те, кому з них дістанеться номер «10» (його у результаті отримав Марадона).

Футбольний клуб «Фарнборо» з 1967 по 2007 роки називався «Фарнборо Таун». У 2007 році клуб збанкрутував і був ліквідований, а замість нього створили команду під новою назвою. У сезоні-2012/13 «Фарнборо» зайняв 13-е місце в Південній конференції.

Як зазначає видання The Irish Times, зміна імені у Великобританії коштує 10 фунтів стерлінгів, однак людина, який погодився на цю процедуру, підписує документ про те, що він повністю відмовляється від використання в подальшому свого колишнього імені.