УКР РУС

"Футбол вже ніколи не буде таким, як раніше", – УЄФА зробив сумний прогноз щодо відновлення гри

28 березня 2020 Читать на русском

Президент УЄФА Александер Чеферін не має жодних гарантій щодо поновлення національних чемпіонатів та єврокубків.

"Ніхто не знає, коли все це закінчиться. Є три плани на футбол, але нічого ніколи не буде таким, як було раніше. У цей драматичний момент здоров'я – це найважливіше.

Барселона може стати першим великим клубом, що збанкрутує на карантині – шокуючий прогноз менеджера

У нас є плани А, B і C, ми контактуємо з представниками ліг і з клубами. Створено робочу групу. Нам слід почекати, як і будь-який інший галузі. Поки розраховуємо відновити сезон в середині травня, в червні або навіть в кінці червня. Якщо не зможемо цього зробити, ймовірно, сезон буде втрачено. Разом з керівниками клубів і ліг ми намагаємося знайти найкраще рішення. Також є пропозиція завершити цей сезон пізніше, а старт наступного, своєю чергою, відкласти.

Подивимося, які рішення виявляться оптимальними для різних ліг і клубів. Якщо не знайдеться альтернативних варіантів, все одно краще завершити чемпіонати. Можу сказати, що я не думаю про проведення фіналів єврокубків за зачиненими дверима. Складно уявити, що всі ігри відбудуться при порожніх трибун. Інша справа, що зараз ми навіть не знаємо, чи відновиться сезон взагалі – як з глядачами, так і без них", – заявив Чеферін в інтерв'ю газеті La Republica.

Ліверпуль ризикує залишитись без першого за 30 років чемпіонства – клуби АПЛ схиляються до драматичного рішення