УКР РУС

"Футбол був цікавим, поки не втрутились потойбічні сили": Бабич про роботу VAR у матчі з СК Дніпро-1

14 березня 2020 Читать на русском

Головний тренер Маріуполя Олександр Бабич залишився незадоволений рішеннями арбітрів у матчі проти СК Дніпро-1.

"Сьогодні грали дві команди, які люблять і вміють грати в комбінаційний футбол. Вважаю, що виходив цікавий футбол, поки не втрутилися потойбічні сили. Ключові моменти – це пенальті в наші ворота і непоставлений пенальті у ворота господарів.

Черговий гол Супряги у відеоогляді матчу СК Дніпро-1 – Маріуполь – 2:0

Я зараз подивився повтори. Якщо нам ставлять такий пенальті, то треба ставити пенальті і в ворота СК Дніпро-1. М'яч після прострілу потрапив в руку Логінова. Так, у нього руки були за спиною, але м'яч потрапив йому в кисть. І якби не рука Логінова, то м'яч летів у штрафний, і момент був небезпечним. Люди на VAR вирішили так. VAR сьогодні такий наваристий вийшов.

Чи "потойбічні сили" – це Арановський? Можливо. Ми ж його не бачили. Він десь в там в вухо говорив. Це був ключовий момент у грі. Неприємно, що без глядачів. Але все одно футбол вийшов цікавим.

Яворський спрогнозував фіналіста Кубка України

VAR потрібен для того, щоб дивитися пенальті, гольові моменти, поза грою. Але не втручатися в боротьбу за другу зону. Зазвичай команда, яка виграє другу зону, володіє ініціативою, контролює м'яч. Хотілося, щоб таких VAR наваристих було менше.

Ми з хлопцями обговорили велику кількість карток у минулому матчі. Сказали їм, щоб взагалі нікого не чіпали і грали, як козаки з мушкетерами – дуже коректно. Сьогодні всі картки були по ділу", – цитує бабича офіційний сайт Маріуполя.

Нагадаємо, на 64 хвилині матчу Катерина Монзуль після підказки арбітра VAR призначила пенальті у ворота Маріуполя за гру рукою Руслана Фоміна у власному штрафному. Вирок арбітрів успішно виконав Хобленко.

СК Дніпро-1 знову переміг Маріуполь – голи динамівців та VAR принесли господарям лідерство у нижній шістці