УКР РУС

Фулхем програв Бернлі й офіційно вилетів з АПЛ

10 травня 2021 Читать на русском

Бернлі в рамках поєдинку 35-го туру АПЛ впевнено переграв Фулхем, забезпечивши прописку в еліті на наступний сезон і відправивши "коттеджерів" у Чемпіоншип.

Фулхем відчайдушну боровся за прописку в АПЛ, однак шанси залишитись в еліті були неймовірно крихкими. У матчі 35-го туру АПЛ "коттеджери" отримали останню нагоду врятувати сезон – до них у гості завітав Бернлі, який йшов у семи очках попереду й виграв всього в одному з останніх п'яти поєдинків. Перемога могла б відродити якусь інтригу в битві за виживання, а от поразка означала б достроковий виліт лондонців.

Втім, "бордові" виявились більш зарядженими. В першому таймі вони провели вдвічі більше ударів по воротах, а перед перервою гості шокували Фулхем двома голами. Рахунок відкрили на 35-й хвилині: Видра отримав закидання на хід, увійшов у штрафний, переграв захисника з місця й прострілив під удар Вествуду в порожні ворота – 0:1! На 44-й же гравці Бернлі відібрали м'яч на чужій половині й провели комбінацію у найкращих традиціях Барселони, завершивши її ударом Вуда в дев"ятку метрів з 20-ти – 0:2!

Фактично, на цьому матч було завершено. Фулхем намагався відігратись, організувавши кілька непоганих атак з падіннями у штрафному та влучаннями у поперечину, однак відігратись команда Скотта Паркера так і не змогла. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу підопічних Шона Дайча.

Фулхем залишився на вісімнадцятій позиції з 27 очками у активі. Відставання від найближчого конкурента за три тури до завершення сезону становить десять очок – це означає достроковий виліт "коттеджерів" з АПЛ. Таким чином, трійка аутсайдерів сформувалася остаточно. Разом з лондонцями у Чемпіоншип відправляться Вест Бромвіч і Шеффілд Юнайтед.