УКР РУС

Фрідман: "Дніпру" з теперішнім складом нереально боротись з "Динамо" і "Шахтарем"

10 листопада 2015 Читать на русском

Директор департаменту стратегії та розвитку групи компаній "1+1" В'ячеслав Фрідман розповів про стан справ у "Дніпрі" і можливі трансфери клубу.

"Не секрет, що Вадим Комардін, колишній селекціонер "Металіста", працює в "Дніпрі". Думаю, що після останнього випуску програми "Профутбол", всі вболівальники зрозуміли, що є бажання працювати в "Дніпрі" у Євгена Краснікова. Тобто селекційна служба "Дніпра" з приходом цих людей, з можливим приходом Краснікова, буде укомплектована дуже серйозно. Фінансове бажання власника "Дніпра" - і необхідні трансфери будуть зроблені. Наскільки він готовий робити ці фінансові вливання? Ось в цьому у мене великі сумніви, тому що час зараз не для великих витрат на особисті якісь забаганки.

Я колись казав фразу Ігоря Коломойського, що сьогодні за 6 мільйонів євро можна завод купити, а не футболіста. Це про щось говорить. Ну і, знаючи, що треба витрачати гроші на лікування бійців, на захист міст, соромно відправляти в Бразилію та Аргентину фінанси різні - від п'яти і більше мільйонів євро. Сьогоднішні витрати для "Дніпра" - це в районі мільйона-півтора. Я думаю, це не через брак грошей, а через політику саме власника "Дніпра" про доречність даного роду витрат в цей момент.

Чому "Динамо" Київ зробило такі витрати? Воно вдало продало гравців. Вони на ці гроші і скупилися. Вони не мають великого бажання витрачатися. І у "Шахтаря" теж так. У них немає зараз політики робити закупівлі в Бразилії. Вони будуть обходитися тими бразильцями, які є на контракті, і робити ставку на вихованців своєї футбольної академії. Решта команд навіть не в змозі платити зарплати.

У нинішньому складі "Дніпро" не здатний боротись з "Динамо" і "Шахтарем". Взагалі. Говорити варто про завоювання третього місця в складній боротьбі з "Зорею" до останніх турів чемпіонату. Тому що все-таки рівень гравців, які сьогодні знаходяться в "Дніпрі", і їх вік говорять про те, що змагатися на рівних з "Динамо" та "Шахтарем" просто нереально", - сказав Фрідман.