УКР РУС

ФРЕДі Крюгер та його помічник Неймар кують заслужене золото. Бразилія - Іспанія - 3:0. ВІДЕО

1 липня 2013 Читать на русском

У вирішальному матчі Кубка Конфедерацій-2013 господарі бразильці несподівано легко та ефектно не помітили на полі чемпіонів Європи та світу іспанців.

О півночі іспанського часу команда, де Хаві, Іньєста, Бускетс з одного боку та Касільяс, Рамос і Арбелоа з іншого дихають в одному пориві, мали спробувати засмутити торсиду господарів найближчого Мундіалю. Вийшло все з точністю до навпаки.

Це був найбільш очікуваний фінал з погляду фаворитизму обох збірних, але й також якщо брати до уваги інтригу. Чи зможе молода Бразилія, підтримувана рідними трибунами, дати бій монструозній Іспанії? Іспанії, яка збирає всеможливі титули на рівні збірних від найменших до дорослих і робить це не один рік.

Виявилось, змогла, причому абсолютно заслужено і навіть зовні легко й економно. Так, у футболі вирішують дрібниці. І, можливо, якби Давід Луїш наприкінці першого тайму не врятував "канаріньйос" у фантастичному стилі, іспанці вирівняли би гру, яка від початку пішла далеко не атк, як зажди. Тобто гри як такої у збірної Іспанії ніякої і не було - лише кілька спалахів на гру, тоді як господарі регулярно атакували великими силами - продумано і красиво розриваючи чемпіонів.

Кажуьть, що є такі вечори, коли одній команді щастить у всьому, а в іншої тотально не йде гра. Воно дуже образливо зводити таку феєричну перемогу Бразилії до банальної фортуни, але трохи правди у твердженні "не йшло" також є. Той же епізод з сейвом Луїша, кілька блискучих порятунків від Жуліо Сезара, невлучання з пенальті Рамоса - ніби зачарував хтось!

Та все це ліричні нюанси- Бразилія могутня, попри юний вік, вона вже демонструє, що здатна показувати чемпіонський футбол і по праву вважатиметься серед топ-фаворитів домашнього Мундіаля-2013! Вони грали на Кубку Конфедерацій, як робили це до і після матчу Данте з Алвешом - з піснями, танцями, бубнами і веселощами. Справжня бразильська природа футболу. Спорту, що має дарувати радість. Це було розкішно, Дякуємо, Бразіл!

Тарас Котів, Футбол24

Бразилія - Іспанія - 3:0 (2:0) Онлайн-подробиці

Голи: Фред, 2, 47, Неймар, 44

Попередження: Арбелоа, 15, Рамос, 28

Нереалізований пенальті: Рамос, 55 (повз ворота)

Бразилія: Жуліо Сезар - Дані Алвеш, Тьягу Сілва, Давід Луїш, Марсело - Луїс Густаво, Паулінью (Ернанес, 87)  - Оскар - Халк (Жадсон, 73), Фред (Жо, 79), Неймар

Іспанія: Касільяс - Арбелоа (Аспілікуета, 46), Піке, Рамос, Альба - Хаві, Бускетс - Іньєста - Мата (Навас, 52), Торрес (Вілья, 58), Педро