УКР РУС

Фред пояснив, через які радикальні зміни з Фонсекою йому комфортніше, ніж з Луческу

26 вересня 2016 Читать на русском

Півзахисник донецького "Шахтаря" Фред зізнався, що йому більше подобається грати під керівництвом Пауло Фонсеки, ніж Мірчі Луческу.

"Фонсека дозволяє мені вільно виконувати функції півзахисника: і атакувати, і захищатися. Луческу ж обмежував мене саме в атаці. У системі Фонсекі моя головна функція – зміна флангу атаки. Раніше в "Шахтарі" це робили або через нападника, або через захисників. Тепер я диригент.

З приходом Фонсеки все радикально змінилося. Мені, напевно, найкраще зі всіх вдалося зрозуміти ідеї нового тренера, і саме тому з його боку є величезна довіра до мене. Фонсека розгледів у мені ті навички, яких не бачив Луческу. Також не варто забувати, що Фонсека розмовляє правильним португальською мовою, тож я можу чітко зрозуміти вимоги тренера.

Бразильці не дуже люблять захищатись і відбирати м'яч, але я не типовий бразилець, бо добре вмію персонально опікати футболістів. Ще краще мене цього навчили в "Шахтарі". Схожість із Фернандінью? Мені подобається це порівняння. Це, напевно, найсильніший бразилець з тих, що грали тут. Мрію повторити його шлях. У мене ще буде шанс перейти в європейський топ-клуб", – розповідає Фред, кількість передач якого за матч зросла на 25% порівняно з минулим сезоном.

Символічна збірна 2 туру УПЛ

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях