УКР РУС

"Французи вміють карати за помилки": Маркевич – про ахіллесову п'яту України, "режисуру" Ротаня і сумніви щодо Мудрика

2 липня 2023 Читать на русском

Наставник Карпат Мирон Маркевич дав декілька порад Ротаню і Ко перед чвертьфінальним матчем проти збірної Франції на Євро-2023.

"Не буду оригінальним коли скажу, що у наших хлопців дуже серйозний опонент. І те, що у французів через травми не зіграють ключові півзахисники – Майкл Олісе та Ману Коне – не повинно вводити в оману. В іменитого суперника – довга лава запасних.

Судаков оцінив шанси України U-21 на півфінал Євро-2023: "Майже всі французькі футболісти коштують по 20-30 млн євро"

Мудрик? Знаєте, тут ще треба добре помізкувати. Так, лікарі Челсі, які спеціально приїжджали до Бухареста визнали, що Мудрик здоровий, але з іншого боку, він дуже багато пропустив через пошкодження. Все ж, останнє слово буде за Русланом Ротанем і, переконаний, він ухвалить правильне рішення.

До речі, як на мене, сила нинішньої молодіжки якраз у вмілій "режисурі" Ротаня – свого часу в УАФ з його призначенням на цю посаду не прогадали.

Що б я порадив нашим футболістам? Вони доволі агресивно навчилися атакувати, але, на жаль, не безгрішні в обороні. Розумію, інколи перешкоджають емоції, декому бракує виконавчої майстерності, але сьогодні треба бути максимально сконцентрованим біля своїх володінь. Французи вміють карати за помилки.

Нам справді є за що боротися. Вважаю, що поки шанси 50 на 50, а вже під час протистояння все залежатиме від налаштування, виконання тренерських настанов, індивідуальних якостей і удачі. Думаю, що суперники не порадують результативними діями, але дуже хочеться, аби українці забили на один м'яч більше", – сказав Маркевич у коментарі Sport.ua.

Нагадаємо, поєдинок з французами відбудеться вже сьогодні, 2 липня. Початок зустрічі о 22:00.

Франція U-21 – Україна U-21: анонс чвертьфіналу Євро-2023