УКР РУС

Франція розгромила Уельс з "нефартовим" поверненням Бензема, геній-Еріксен поцупив перемогу в Німеччини

3 червня 2021 Читать на русском

Чимало збірних готуються до Євро-2020, граючи товариські матчі. Німеччина втратила перемогу, Франція розім'ялася з Уельсом. Холанд забив переможний гол.

Товариські матчі

Норвегія – Люксембург – 1:0

Гол: Холанд, 90+2

Румунія – Грузія – 1:2

Голи: Іван, 78 – Мікатадзе, 61, Абурджанія, 71

Вилучення: Марін, 65 – Кверквелія, 61

Німеччина – Данія – 1:1

Голи: Нойхаус, 48 – Поульсен, 71

Франція – Уельс – 3:0

Голи: Мбаппе, 35, Грізманн, 48, Дембеле, 79

Вилучення: Вільямс, 26 (Уельс)

Нідерланди на останніх хвилинах врятували нічию з Шотландією – Депай оформив дубль на тлі жахливої гри "ораньє"

Розпочнемо із четвірки команд, які на чемпіонат Європи не поїдуть. Люксембург з Жерсоном Родрігесом у складі майже втримав нічию проти Норвегії. Вже у компенсований час Холанд підстеріг помилку захисників і забив єдиний м'яч. Румунія поступилася Грузії в емоційному матчі з трьома голами і двома вилученнями.

Німеччина відверто переграла Данію, але цифри на табло цього не демонструють. У першому таймі підопічні Йоахіма Льова володіли тотальною перевагою, але забити спромоглися лише раз. М'яч вийшов доволі курйозним. Після низки рикошетів від своїх та чужих влучно замкнути спромігся Нойхаус. Після перерви данці спочатку спромоглися дещо вирівняти становище, а в середині тайму – відігратися. Еріксен геніальним пасом вивів на удар Поульсена, а той без проблем переграв Нойєра, як виявилося пізніше, встановивши остаточний результат.

Головна подія у матчі Франції та Уельсу – повернення Каріма Бензема, який не грав за "Ле Бльо" понад 5 років. Форвард Реала дуже не хотів іти з поля без забитого м'яча. Найкращий шанс трапився вже на 26-й хвилині. Бензема після перспективної атаки добивав уже по порожніх воротах, але м'яч рукою зупинив Неко Вільямс. Після перегляду відео рефері вилучив захисника Ліверпуля і призначив пенальті. Сам Бензема підійшов до позначки, але Денні Ворд ефектно потягнув удар в нижньому куті.

Бензема в першому матчі за Францію після перерви у понад 5 років заробив вилучення супернику, але не реалізував пенальті

Отримавши чисельну перевагу, французи практично не покидали половину поля Уельсу. На 35-й хвилині Рабйо потужно пробив з-за меж штрафного – голкіпер відбив, але Мбаппе в акробатичному стрибку добив у сітку. Подвоїти перевагу вдалося вже на початку другого тайму. Антуан Грізманн створив шедевр, запустивши гармату із зони напівкола. Бензема не зупинявся і мав нагоду таки відзначитися. Карім класно прийняв м'яч на груди, підробив під удар і потужно вистрілив. Однак м'яч влучив у стійку і відлетів до Дембеле, якому залишалося поцілити у порожні ворота. Схоже, фортуна сьогодні була не на боці Каріма.

Англія обіграла Австрію, але не уникла прикрої травми – майбутній суперник України дав хороший бій