УКР РУС

Форвард Шахтаря допоміг закрутити небачену інтригу в Туреччині – Озіл втратив великий шанс, Туран близький до дива і ЛЧ

12 травня 2021 Читать на русском

Турецька Суперліга підготувала фантастичну чемпіонську розв'язку. За тур до фінішу три стамбульські гранди претендують на титул.

Ще на початку травня Туреччина мала явного фаворита на чемпіонство – Бешикташ лідирував з 5-очковим гандикапом перед Фенербахче та 6-очковим перед Галатасараєм. Однак відтоді зародилася інтрига.

Манчестер Сіті став чемпіоном Англії – Зінченко втретє бере золоті медалі АПЛ

У суботу Галатасарай переміг Бешикташ (3:1) голами Раяна Бабеля, Радамеля Фалькао та Арди Турана. Точний удар ексзірки Прімери наприкінці дербі мав велике значення – завдяки йому Галатасарай вирівняв ситуацію в очних поєдинках (у першому колі Бешикташ виграв 2:0). Але про це згодом... Фенербахче у паралельній грі на 90+6 хвилині вирвав перемогу над Анкарагюджю і теж наблизився до вершини таблиці.

Вчора відбувся передостанній тур Суперліги, і в ньому трапилося щось неосяжне. Бешикташ на власному стадіоні згорів новачку еліти Карагюмрюку – "орли" в більшості пропустили вирішальний гол від колишнього форварда Роми, Ліверпуля та Мілана Фабіо Боріні. Жахливо відіграв в епізоді колишній динамівець Домагой Віда (а на вихідних у дербі хорват ледь не спровокував бійку).

Фенербахче за таких умов міг вирватися в лідери, але несподівано програв Сівасспору. Сергій Рибалка відсидів увесь матч в запасі, однак серед гостей знайшлися інші герої. Один з таких – Оларенваджу Кайоде. Орендований у Шахтаря форвард відкрив рахунок у матчі, досить відомий Макс Градель створив другий гол Сівасспора, а зірки Фенера спромоглися забити лише раз – Месут Озіл елегантно вивів на удар Папісса Сіссе.

Гол Кайоде:

Цим всім неподобством скористався Галатасарай, який розгромив Денізліспор. Але й тут не обійшлося без розхлябаності фаворита. "Леви" змарнували пенальті (ще один промах з точки вдалося виправити – арбітр наказав перебити), що може стати ключовим у боротьбі за чемпіонство.

Галатасарай зрівнявся з Бешикташем за очками, але обійти сусідів по європейському Стамбулу не зумів. В очних зустрічах в них рівність, а різниця голів у Бешикташа краща – +44 (87 забитих) проти +42 (77 забитих).

Ситуація перед останнім туром:

Бешикташ зіграє проти Гезтепе, Галатасарай зустрінеться з Єні Малатьяспор, а Ферербахче поміряється силами з Кайсеріспором. Всі суперники грандів не мають турнірної мотивації. Матчі відбудуться одночасно – 15 травня о 20:30.

Футбол смакує краще з Pepsi та Lay's! Дивися топові матчі Ліги чемпіонів та вболівай за своїх фаворитів із футбольним боксом від Pepsi та Lay’s – смачні чипси в поєднанні з освіжаючим напоєм ідеально підійдуть для гучної компанії.

Отож, як і раніше, ситуація під контролем Бешикташа. Впевнена перемога принесе "орлам" чемпіонство. Галатасараю потрібно не просто перемагати, а робити це з різницею на 3 голи більшою, ніж у Бешикташа. Наприклад, якщо "чорно-білі" виграють 2:0, то Галатасарай влаштує лише розгром у 5+ м'ячів.

Якби Фенербахче обіграв Сівасспор, то міг би зараз одноосібно очолювати турнірну таблицю та починати відкорковувати шампанське. А тепер доводиться плекати надії на синхронні поразки двох конкурентів.

Провал проти Кайоде та Ко може коштувати Фенеру не лише титулу, а й десятків мільйонів. Чемпіон і віцечемпіон Туреччини потрапляють у кваліфікацію Ліги чемпіонів, а бронзовий призер гратиме лише в Лізі Європи.

Маліновський у космосі, іспанський статус-кво, тизер від Тухеля, останній гегемон Європи – огляд божевільного вікенду