УКР РУС

Фортуна – Шальке: впевнена перемога "кобальтових", мотиватор Тедеско та "прогулянка" для Коноплянки

6 жовтня 2018 Читать на русском

Підопічні Доменіко Тедеско впевнено здолали свого суперника у матчі 7 туру німецької Бундесліги та покинули зону вильоту.

У самому дебюті гри прекрасний шанс мали господарі: Беніто Раман вискочив віч на віч із Ферманном, проте не влучив у ворота. Гості відповіли на це дальнім та неточним ударом Бургшталлєра. В подальшому Шальке діяв першим номером, але господарі поля дуже щільно грали в захисті, не надаючи вільних зон Ді Санто та Бургшталлєру. Фортуна іноді намагалася відповідати контратаками, проте до справжньої небезпеки біля воріт Шальке справа не доходила.

Борусія Дортмунд у феєричному матчі перемогла Аугсбург, Алькасер оформив хет-трик

Наприкінці першої половини гри хорошу можливість відкрити рахунок мав Ді Санто: аргентинський форвард Шальке отримав блискучу передачу на хід від Маккені, але буквально трохи не влучив у дальній кут воріт Рензінга.

Другий тайм Шальке розпочав дуже вдало: Ді Санто подав з правого флангу, Бургшталлєр класно скинув м’яч головою в район воротарського майданчика, звідки Маккені вразив ворота Рензінга. Ще за кілька хвилин "кобальтові" заробили дуже перспективний штрафний, але "ракета" від Налдо пролетіла повз ліву дев’ятку воріт Фортуни. Тим не менш, вже за хвилину Шальке таки подвоїв рахунок: не дивлячись на рикошет від власного захисника, Рензінг впорався з дальнім ударом від Бенталеба, проте першим на добиванні був Бургшталлєр, який ефектно відправив другий цвях у ворота господарів.

Після провального початку тайму головному тренеру Фортуни Фрідхельму Функелю не залишалося нічого, окрім посилення атаки, невдовзі на полі з’явилися Дукш та Усамі. Господарі поля пішли вперед, і ледь не відіграли один м’яч – після потужного пострілу Моралеса з лінії штрафного Ферманн врятував свою команду. Фортуна перевела гру на половину поля гостей, але захист Шальке працював майже безпомилково. Також у "кнаппен" з’явилося багато вільних зон на половині поля суперника, але атакувальне тріо Маккені – Бургшталлєр – Ді Санто ніяк не могло використати цей простір для створення гольових моментів.

На 79-й хвилині замість Маккені на поле вийшов Євген Коноплянка, а вже за хвилину м’яч опинився у воротах Шальке, проте гол Камінскі справедливо не був зарахований через офсайд. Шальке після виходу Коноплянки більше намагався заспокоїти гру, а сам Євген частіше за все віддавав передачу на найближчого партнера по команді. "Кобальтові" все ж створили ще один цікавий момент: Каліджурі отримав класне закидання на хід від партнера, але програв дуель Рензінгу.

В підсумку, Шальке здобув другу поспіль перемогу в Бундеслізі та покинув зону вильоту (14 місце). Що ж стосується Фортуни, то підопічні Функеля опустилися на передостаннє (17-е) місце, хоча й мають лише на один пункт менше за Шальке.

Два різні тайми та мотиватор Тедеско

Команди на полі Еспріт Арени відіграли два абсолютно різні тайми. Якщо в першій половині гри в обох суперників було обмаль моментів, то після перерви все пішло значно активніше. В першу чергу зовсім по-іншому заграв Шальке, і саме активний та, певною мірою, агресивний початок тайму від "кнаппен" в атаці став запорукою успіху для підопічних Тедеско. "Ударної п’ятихвилинки" вистачило для того, щоб фактично зняти всі питання про переможця у цій зустрічі, а Тедеско, судячи зі всього, вміло використав перерву та зміг додати мотивації своїй команді. Шальке вперше в цьому сезоні Бундесліги забив більше одного м’яча, та потихеньку виходить з кризи, адже ця перемога стала для "кобальтових" вже третьою поспіль в усіх турнірах. Важливим моментом є те, що стільки ж матчів (три) Ферманну та Компанії вдається тримати власні ворота "на замку".

Ударне тріо Маккені – Бургшталлєр – Ді Санто або кадрова перемога Тедеско

У московському поєдинку Ліги чемпіонів проти Локомотива Шальке грав з одним форвардом, і тоді Доменіко Тедеско зробив ставку на Емболо. Сьогодні ж "кнаппен" зіграли у більш атакувальний футбол, а дует форвардів Бургшталлєр – Ді Санто повністю виправдав свій вихід в основі. Обидва нападники прийняли безпосередню участь в забитих голах та прекрасно взаємодіяли з Маккені, який відзначився забитим голом за Шальке вже в другому матчі поспіль. У Тедеско є непоганий вибір в атакувальній лінії, що й довело сьогодні своїм виступом вищезазначене тріо.

Відпочинок та "прогулянка по полю" від Коноплянки

Тедеско надав Коноплянці можливість відпочити, але все ж випустив українського вінгера на поле, коли гра вже була майже зробленою. Євген декілька разів зустрічався з м’ячем, але кожного разу грав максимально просто, віддаючи передачу на найближчого партнера по команді. Шальке на останніх хвилинах намагався якомога довше тримати м’яч, тому можна сказати, що Коноплянка впорався зі своїм завданням. Євген зіграв надійно та майже безпомилково, проте зрозуміло, що зазвичай від Коно очікують більш активної гри попереду.

Німеччина. Бундесліга. 7 тур

Фортуна – Шальке – 0:2

Голи: Маккені, 48, Бургшталлєр, 53

Коноплянка: Не хочу слухати компліменти про себе