УКР РУС

Фонсека: Завтра ви побачите амбітний "Шахтар"

17 серпня 2016 Читать на русском

Наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека поділився очікуваннями від першого матчу Ліги Європи проти "Істанбул Башакшехіра".

– Які висновки були зроблені після попереднього єврокубкового матчу в гостях, з "Янг Бойз" у Швейцарії?

– Звісно, ми проаналізували той матч. Зрозуміло, що для нас дуже важливо добре виступити в Лізі Європи, якщо вже не вийшло в Лізі чемпіонів. Розуміємо, що зустрінемося з досить складним суперником. Тому повинні показати футбол високого рівня, щоб вивезти з Туреччини перемогу. Повинні залишатися самими собою. Завтра ви побачите амбітний "Шахтар".

У нас був приклад, коли не можна недооцінювати суперника, дуже хороший урок. Щоб мати успіх, не можна думати, що ми кращі, а треба показувати це на полі. Хороший результат можливий, якщо ми будемо добре працювати. Незалежно від імен суперників, ми повинні поважати їх.

– "Істанбул Башакшехір" ще не стартував у чемпіонаті Туреччини. Як важко було готуватися, вивчати суперника? Чи спілкувався зі співвітчизником Вітором Перейрою, який тренував "Фенербахче"?

– З Вітором не спілкувалися. Була можливість побачити деякі з товариських матчів. Команда не змінилася в порівнянні з минулим сезоном. Команда проявила себе в чемпіонаті Туреччини, а це досить сильний чемпіонат. Хоч вони і не провели матчі чемпіонату, ми переглянули ігри минулого сезону і товариські матчі. Розуміємо, що нас чекає складний суперник і складна гра.

– Чи є проблеми зі здоров'ям у гравців?

– Є проблеми зі здоров'ям у Шевчука. У Бернарда також травма. Всі інші гравці готові до матчу.

– Феррейра прилетів. Це означає, що він прогресує?

– Факундо дуже багато і добре працює. Задоволений тим, як він тренується. Коли буде можливість, він буде грати, така можливість є у всіх гравців.