УКР РУС

"Фонсека втрачає контроль над командою". Перші висновки після сенсаційної поразки "Шахтаря" від "Чорноморця"

9 квітня 2017
Автор: Сергій Тищенко

Сергій Тищенко про те, чому робота Фонсеки у "Шахтарі" нагадує гіркий досвід "Динамо" із Газзаєвим.

Команд, які не програють у сезоні, майже немає. Я би не назвав поразку "Шахтаря" у Харкові від "Чорноморця" випадковою. Все до цього йшло тур за туром. Схоже, що Фонсека втрачає контроль над командою. У багатьох гравців думки перебувають дуже далеко за межами України. Іншими словами, Марлос, Тайсон та Бернард вже більше думають про власне майбутнє.

Фред – дискваліфікований, а Коваленко перебуває в поганій формі. Рівень індивідуальної майстерності інших гравців "Шахтаря" – не особливо великий. На майстерності Бланко Лещука, Феррейри та Алана Патріка далеко не заїдеш.

Поки що робота Паулу Фонсеки в "Шахтарі" дуже нагадує тренерський досвід Валерія Газзаєва в "Динамо". Спочатку на багажі Сьоміна вже йшло дуже добре, а коли прийшов час грати на власному тренерському доробку – вийшов гучний пшик. Так і з Фонсекою: поки був спадок Луческу – все було добре, а зараз власна робота залишає поки більше запитань, ніж відповідей. Я, наприклад, взагалі не бачу нічого, що зробив португальський тренер для "Шахтаря".