УКР РУС

Фонсека: В мене навіть не було думок покидати "Шахтар"

24 листопада 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека прокоментував перемогу над "Коньяспором" (4:0) в Лізі Європи.

"Перед тим, як говорити про матч, хочу подякувати фанатам, які прийшли та підтримали "Шахтар". На стадіоні панувала фантастична атмосфера, для нас це дуже важливо та дуже приємно.

Що стосується гри, то ми дуже добре себе показали. Ми були налаштовані лише на перемогу. Після першого гола все стало простіше. Нові гравці, як і вся команда, добре себе показали, і я радий сьогоднішній перемозі.

Ми сприймаємо кожен матч серйозно. Ми поважали суперника, бо знали, що вони приїхали сюди після двох перемог у чемпіонаті. Математично у них ще були шанси. Гра насправді була складною, і тому ми ще більше цінуємо сьогоднішню перемогу.

Новий контракт Едуардо? Він вдало вийшов на заміну, забив гол. Я задоволений його грою.

Вибір центрального нападника? З гарантованим першим місцем з’явилась можливість провести ротацію, я дав шанс показати себе молодим гравцям. Феррейра, який вважається основним форвардом, отримав відпочинок, і я дав можливість вийти у старті Борячуку. Вибір центрального нападника будується на самовіддачі та готовності футболіста у конкретний момент.

Чи погоджусь працювати в Туреччині? Зараз я думаю лише про "Шахтар". Я дуже щасливий тут. В мене навіть не було думок покидати "Шахтар".

Чи була пропозиція від турецького клубу? Ні, пропозиції ніколи не було. Я знаю, що в Туреччині дуже сильний чемпіонат з красивими стадіонами, чудовими уболівальниками та неймовірною атмосферою. Можливо, в майбутньому я б подумав, але зараз я перебуваю в "Шахтарі" і мені тут дуже добре.

Як "Шахтар" досягає таких результатів, зважаючи на те, що команда не грає вдома, а у Львові? Коли я переходив сюди, то знав про труднощі. Чесно скажу – нелегко. Але ми стараємося працювати, мотивувати футболістів, і у нас це добре виходить. Звичайно, хотілося б грати на домашній арені зі своїми уболівальниками, але нас тут добре підтримують, і ми будемо продовжувати працювати.

Наші амбіції залишаються такими ж, як раніше. Треба гарно завершити цей груповий етап, з перемогами. І ми продовжуємо йти до цієї цілі. Чи полегшимо ми життя "Бразі"? Ні", – сказав Фонсека на прес-конференції.

"Шахтар" розгромив "Коньяспор" у Львові

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу