УКР РУС

Фонсека в компанії зіркових претендентів на пост головного тренера Евертона – "іриски" вражають амбіціями

28 лютого 2018 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека має всі шанси очолити клуб з Ліверпуля. Він є основним претендентом на посаду, хоча Евертон розглядає й більш іменитих тренерів.

Днями з'явилася інформація, що Паулу Фонсека потрапив у шорт-лист потенційних наступників Арсена Венгера в Арсеналі. Втім, на португальського коуча в Англії претендують не лише "каноніри" – Евертон вже тривалий час проявляє інтерес до наставника Шахтаря.

Власник "ірисок" Фарад Мошірі продовжує пошуки головного тренера. Сем Еллардайс працює з командою в ролі "кризового менеджера". І хоча Біг Сем підняв команду з небезпечної зони в середину турнірної таблиці, бізнесмен все одно розчарований результатами, адже в цьому сезоні на нових гравців Евертон витратив близько 200 мільйонів фунтів.

Мошірі розуміє, що він має останнє слово у виборі подальших кроків щодо розвитку клубу, тому будує свої грандіозні плани. Він хоче переглянути діяльність директора Стіва Волша та скоротити витрати на деяких запрошених ним футболістів.

Також Мошірі має на меті переманити трансферного майстра з ПСВ Марселя Брандса, який свого часу дуже позитивно відгукувався про Олександра Зінченка, та знайти молодого динамічного тренера, з яким Евертон прогресуватиме. Таким, на думку іранця, є Фонсека.

Луческу: Шахтар з Фонсекою не змінився

Близькі до Мошірі джерела повідомляють про повернення до варіанту з Паулу Фонсекою, переговори з яким велися ще після звільнення Рональда Кумана. Наразі португалець вважається головним претендентом на посаду наставника Евертона.

Коли представники "ірисок" в листопаді вперше звернулися до Фонсеки, він був зацікавлений в тому, щоб очолити мерсисайдський клуб. Однак тоді Шахтарю вдалося заблокувати цей перехід, повідомляє видання Daily Star. Український клуб нібито запропонував Фонсеці новий контракт (чинний завершується в кінці сезону), але він його ще не підписав і влітку може стати вільним агентом.

Окрім цього, Мошірі розглядає й більш зіркових кандидатів. В його списку є такі персонажі, як Луїс Енріке та Дієго Сімеоне, що доводить амбітність функціонера та відкидає чутки про те, що йому перестав бути цікавим Евертон.