УКР РУС

Фонсека: В другому таймі "Динамо" стало більше йти в атаку, але ми почували себе безпечно

21 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Наставник "гірників" Паулу Фонсека назвав секрет успіху його команди в матчі проти "Динамо".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека після перемоги своєї команди над київським "Динамо" з рахунком 1:0 на післяматчевій прес-конференції поспілкувався з журналістами.

– Добрий вечір! Сьогодні була наша чудова перемога. Ми провели перший тайм на дуже високому рівні, граючи добре, як в обороні, так і в атаці. Контролювали практично постійно м'яч. У другому таймі довелося більше оборонятися, так як "Динамо" стало більше йти в атаку. Проте, ми почували себе дуже безпечно. Думаю, що це була заслужена перемога.

– Тепер відрив від "Динамо" 14 очок. Звідки футболісти будуть черпати мотивацію в матчах чемпіонату?

– Так, у нас тепер 14 очок переваги. Але всі повинні розуміти, що нічого ще не закінчилося. Я завжди говорив, що ми будемо фокусуватися на всіх поєдинках. Ми дуже поважаємо київське "Динамо" і після цієї перемоги нам нічого не залишається окрім як грати на перемогу в наступних матчах.

– Чи ведете статистику, скільки очок ще треба "Шахтарю" для чемпіонства?

– Звичайно, розумію ваше запитання. Я, як тренер, повинен думати про перемогу в кожному матчі. Саме з такими амбіціями ми повинні виходити на футбольне поле. Поки що нічого не вирішено, ми будемо прагнути до перемоги в кожній грі. Не дивимося далеко в майбутнє. Наступна гра у нас кубкова проти дуже хорошого суперника.

– Чи бралося до уваги перед цією грою, що "Динамо" стало діяти інакше, за іншою тактичною схемою?

– Звичайно, ми зробили глибокий аналіз нової схеми "Динамо" і готувалися до того, що могло статися в грі. Але ми не змінювали свою гру в залежності від суперника. Наш стиль і наші ідеї залишаються такими ж, вони не залежать від інших команд. Ми не діємо, покладаючись на суперника.

– Чи матч "Динамо" – "Шахтар" відповідає за рівнем напруження матчу "Порту" – "Бенфіка"?

– Так. Не так давно один з таких матчів пройшов у Португалії. "Бенфіка" грала проти "Порту", стадіон був повний. Сьогодні також на стадіоні було дуже багато людей, але стадіон був не до кінця заповнений. Футбол повністю гарний, коли стадіон забитий повністю.

Кількість населення в Україні близько 40 мільйонів чоловік, я часом задаюся питанням: "Чому не ходить більше людей на футбол?" При цьому я розумію, що Україна зараз переживає непростий час. В такий час всі повинні об'єднатися і подумати, як можна залучати більше людей на це свято. Футбол об'єднує людей, футбол – це свято. Думаю, що в грі між "Шахтарем" і "Динамо" останнім часом зросла повага команд один до одного. Футбол допомагає людям забути про свої проблеми на півтори години. Будемо докладати максимум зусиль, щоб залучати більше людей на стадіон.

– У понеділок очікується зустріч головного тренера національної збірної України з усіма тренерами УПЛ. З якими ідеями ви будете йти на цю зустріч?

– Перш за все, хочеться сказати, що така зустріч – це дуже хороша ініціатива. За час моєї роботи в Португалії такої ініціативи ніхто не виявляв. Хочу привітати Шевченка, що він вирішив провести таку зустріч. Думаю, що на цій зустрічі ми зможемо поговорити про те, як можна поліпшити футбол, як можна поліпшити ту гру, яку люблять мільйони людей.

, а також у Viber