УКР РУС

Фонсека: Лігу чемпіонів все складніше вигравати командам, які не знаходяться в когорті топ-клубів

11 вересня 2018 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека вважає, що навіть міцним середнякам європейського футболу все важче вигравати Лігу чемпіонів, оскільки відстань між ними та nоп-клубами Європи зростає.

Під час відкриття, напередодні старту "гірників" в ЛЧ, фотовиставки в київському ЦУМі, присвяченій історії виступів Шахтаря в цьому турнірі, Футбол 24 поцікавився у португальського фахівця, чи реально для когось з клубів-середняків повторити результат його земляків з Порту в сезоні 2003/04 років.

"Я думаю, що з кожним сезоном Лігу чемпіонів все складніше вигравати командам, які не знаходяться в когорті топ-клубів. Дійсно, Порту був останньою командою, яка це зробила. Але тоді різниця між клубами ще не була такою значною, як зараз.

Виграй квитки на матч Ліги чемпіонів Шахтар – Хоффенхайм: Футбол 24 оголошує новий конкурс

На минулому тижні під час Форуму елітних тренерів УЄФА я міг побачити, що роблять топ-20 команд Європи, з найбільшими інвестиціями, що вони показують та що вони можуть. Це щось не від світу цього! Відстань між такими клубами та командами середнього рівня все більше зростає.

Тому таким командам, як Шахтар, Порту, Бенфіка все важче вигравати Лігу чемпіонів. Зрозуміло, що в футболі немає нічого неможливого, але з кожним разом це все складніше з вказаних мною причин", – розповів португальський фахівець у коментарі Футбол 24.

Моурінью, Аллегрі, Фонсека та інші топ-тренери просять УЄФА відмінити правило виїзного гола