УКР РУС

Фонсека: Тим, як Шахтар проявив себе в Європі, має пишатися вся Україна

18 грудня 2017 Читать на русском

Головний тренер "гірників" Паулу Фонсека оцінив цьогорічний виступ Шахтаря в Лізі Чемпіонів.

– За рахунок чого Шахтар досяг успіху в Лізі чемпіонів?

– Головна причина – гравці, які зрозуміли, що можуть виступати на найвищому рівні. Треба розуміти, що у них величезна мотивація проявити себе в цьому турнірі. У цих матчах вони гранично сконцентровані. Ми вивчаємо суперників, готуємося до кожного матчу. Доскональність, з якої ми це робимо, полегшує виконання завдання.

Фонсека: Не вважаю Рому слабким суперником, проте грати з римлянами зручніше, ніж з ПСЖ або Барселоною

– Ви самі очікували, що потрапите в плей-офф?

– Після жеребкування багато хто сумнівався, що ми і в Лігу Європи проб'ємось. Так що це фантастичний і несподіваний результат для нас. Вийти з такої групи не кожному під силу. Наполі – серед лідерів серії А, Манчестер Сіті – можливо, найкраща команда Європи, Фейеноорд – чемпіон Нідерландів. Зараз легко говорити, що ми повинні були виходити далі, але треба пам'ятати, що після жеребкування ніхто в нас не вірив.

Що б не трапилося, ми повинні пишатися тим, що зробили. Мені здається, що тим, як Шахтар проявив себе в Європі, має пишатися і країна. Тільки результат має значення. Критики були одностайні в оцінці нашої сміливої гри в матчах з кращими командами, і це добре не тільки для Шахтаря, але і для всієї України, розповів португальський наставник в інтерв'ю сайту УЄФА.

Шахтар: тріумфальний вихід в плей-офф ЛЧ, бенефіс латиноамериканців, дискваліфікація Срни. Підсумки осені-2017