УКР РУС

Фонсека та ще 9 кандидатів – хто очолить Арсенал після відходу Венгера?

1 травня 2018 Читать на русском

Головний тренер Арсенала Арсен Венгер покине лондонський клуб в кінці сезону. "Футбол 24" намагається визначити 10 потенційних кандидатів на заміну французу, який працював з "канонірами" 22 роки.

Мікель Артета

36-річний іспанець 5 сезонів виступав за Арсенал, два з яких носив капітанську пов'язку "канонірів". Артета добре ознайомлений з внутрішньою кухнею лондонського клубу та має прекрасні стосунки з новим спортивним директором Арсенала та своїм співвітчизником Раулем Санлеї. Запросивши Артету, "каноніри" завдали б ще й серйозного удару Манчестер Сіті, де Мікель працює помічником Хосепа Гвардіоли.

Офіційно: Венгер покине Арсенал після сезону 2017/18

Тьєрі Анрі

Одна з найбільших легенд в історії Арсенала має величезний авторитет на "Емірейтс". Анрі нещодавно заявив, що тренувати "канонірів" для нього – "велика мрія". Зараз знаменитий француз поєднує роботу на телебаченні з обов'язками помічника головного тренера збірної Бельгії Роберто Мартінеса.

Луїс Енріке

Екс-наставник Барселони майже рік перебуває без роботи після відходу з каталонського гранда, з яким виграв 9 титулів з 13-ти можливих. "Лучо" свідомо взяв паузу в тренерській кар'єрі, але, поживши у власне задоволення, готовий повернутись у великий футбол. На 47-річного іспанця, який вимагає не менше 15 млн євро за сезон, також претендують Челсі та ПСЖ.

Паулу Фонсека

Португальський наставник Шахтаря досі не вирішив, чи продовжувати контракт з донецьким клубом, який завершується в червні. Босам Арсенала начебто імпонує атакувальний стиль Фонсеки. В Англії були вражені виступами Шахтаря на груповій стадії Ліги чемпіонів 2017/18, коли команда Фонсеки обіграла Ман Сіті та залишила позаду Наполі. На португальця також претендує Монако.

Британські ЗМІ інформують, що саме Фонсека є одним із головних кандидатів на посаду наступника Арсена Венгера.

Рафаель Бенітес

Іспанський наставник своєю роботою з Ліверпулем та Ньюкаслом вже довів, що почувається в АПЛ, як риба у воді. Бенітес, найпевніше, покине "сорок" в кінці сезону 2017/18. Рафа не задоволений своєю співпрацею з керівництвом Ньюкалса, яке не придбало йому бажаних футболістів. На 58-річного іспанця також серйозно претендує Реал Сосьєдад.

Леонарду Жардім

Португальський фахівець завдяки своїй блискучій роботі в Монако зацікавив чимало топ-клубів Європи. Контракт Жардіма з "монегасками" розрахований до 2020 року, однак французькі ЗМІ переконують, що він не проти змінити команду вже цього літа. Сам фахівець нечебто хотів би спробувати свої сили саме на тренерському містку Арсенала.

Карло Анчелотті

58-річний італієць після звільнення із Баварії перебуває без клубу та є ласим шматком на трансферному ринку. Представники Арсенала вже контактували з Карлетто, який також має цікаву пропозицію з МЛС. Анчелотті у 2010 році вигравав АПЛ разом з Челсі.

Йоахім Льов

Льов має контракт з Німецьким футбольним союзом до кінця Євро-2020, однак потенційна перемога Бундестім на чемпіонаті світу в Росії може пришвидшити його відхід. Втілити у реальність підписання 58-річного німця Арсеналу буде надзвичайно складно, адже він не горить бажанням переїжджати в АПЛ. Льова більше надихає робота в такому клубі, як Реал.

Брендан Роджерс

Наставник Селтіка – один з найбільш економних варіантів для Арсенала. Відсутність серйозної конкуренції в Шотландії та потенційна пропозиція з Лондона практично гарантовано підштовхне Роджерса до пакування валіз. За підсумками сезону 2013/14 45-річний фахівець разом з Ліверпулем фінішував другим в АПЛ.

Желько Бувач

Доволі несподівано асистент Юргена Клоппа Желько Бувач теж став претендентом на посаду наставника Арсенала.

56-річний боснієць вже багато років працює асистентом Юргена Клоппа – спочатку в Майнці, потім в Борусії Д, а тепер в Ліверпулі. Останнім часом активно поширюються чутки, що Клопп та його права рука серйозно посварились, а Бувач може покинути Ліверпуль.

"Я згрібав кінське лайно. Який з мене аристократ?" Правила життя Арсена Венгера