УКР РУС

Фонсека: Стараюсь не коментувати роботу суддів, але до того, коли мене намагаються обдурити

16 грудня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека прокоментував ситуацію з суддівством в УПЛ.

"Я дуже поважаю роботу арбітрів. Після матчу кожен може зайти в інтернет, ввімкнути телевізор або прочитати журнал, і подивитися, що там було в матчі. Арбітру ж треба реагувати і приймати рішення миттєво. І це непросто. Тому я стараюсь ніколи не коментувати роботу суддів. Але до того моменту, коли я явно відчуваю, що мене намагаються обдурити. Цього я не сприймаю. І тоді намагаюся показати людям: "Агов, увага, ми не спимо! Ми все чудово розуміємо. І все бачимо".

Загалом в Україні гарне суддівство. Але трапляється, і два рази в мене було бажання сказати про те, що хочуть зіграти проти нас. І завжди, коли це відбуватиметься, я буду про це говорити! У матчі з "Карпатами" обидві команди мали рацію в своїх претензіях до арбітражу. Але, хочу уточнити, що я не вказував на помилки (!) судді. Помилки трапляються у всіх. І це треба розуміти і прощати. Тут же було явно видно, що "Шахтарю" намагалися насолити. Я не дозволю це робити. Ніколи.

Хотів показати, що ми все помічаємо. Ми поважаємо роботу арбітрів, але ми уважні. Футбол красивий, коли є повага, і все робиться чесно. Коли команда погано грає, її можна критикувати? Суддя – такий самий учасник матчу. Чому його критикувати не можна?", – сказав Фонсека.

Фонсека: Взимку придбаємо максимум одного гравця

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу