УКР РУС

Фонсека: Ордець захворів, Малишев і Срна будуть завтра грати

19 жовтня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека розповів про очікування від матчу проти "Гента" у 3 турі Ліги Європи.

– Чи "Гент" – найсильніший суперник у сезоні, не враховуючи "Динамо"?

– Звичайно, що так. Якщо не говорити про київське "Динамо" – це поки що найсильніший суперник у сезоні. У цій команді багато хороших гравців. Знаємо, що у Бельгії хороший чемпіонат, вони там на першому місці. Вважаю, що у нас можуть бути проблеми з тактичною схемою "Гента", адже вона дуже відрізняється від схем інших команд.

– Чи зіграє Ордець через те, що у них високі футболісти?

– Я вам скажу дещо. Всі ми знаємо, що Ордець зараз перебуває у чудовій формі, як в "Шахтарі", так і в збірній, і все йшло до того, що він повинен був грати. Тим більше, що Ракицький тренується лише кілька днів з нами. Однак Ордець вчора захворів і продовжує хворіти, навіть не приїхав на тренування. Тому дуже ймовірно, що він завтра не зіграє.

– Чому не приїхали Селезньов та Кривцов?

– Кривцов відчув біль у м’язах, і він деякий час не зможе тренуватися, тому він не приїхав з нами. Щодо Селезньова. Вчора наприкінці тренування Євген травмував спину, тому сьогодні він не прилетів з нами.

Я дивився всі матчі "Гента", і не думаю, що є якась велика різниця між командою вдома і на виїзді. Це команда, яка завжди хоче домінувати та володіти м'ячем. Те, що я бачу – це "Гент", який перебуває на перших місцях у чемпіонаті, "Гент", який ще не програвав у Лізі Європи. І, звичайно, що це буде матч між двома найсильнішими командами нашої групи. Тому перемога багато що означатиме. Чекаю, що завтра удача усміхнеться нам.

Якщо говорити про збірну України. Мене тільки переповнює гордість. Мене і клуб. Це не може не тішити. Гравці додають, грають все краще і краще. Коли ми дивимося матч збірної України, то бачимо, що більшість гравців там із "Шахтаря".

Руй Віторія сказав, що чудово працюю з "Шахтарем"? Він це сказав, бо він мій друг, і я оплатив йому вечерю. Звичайно, мене радують ці слова. І, звичайно, я буду дивитися матч "Бенфіка" – "Динамо".

– Що можете сказати львівським вболівальникам?

– Хто насправді любить футбол і дивитися на сильні команди, той знайде можливість прийти завтра на матч. Думаю, завтра ви побачите дві команди, які будуть по черзі володіти ініціативою. Буде відкритий футбол. Людина, яка розуміє футбол, завтра отримає тут задоволення. Хотів би, щоб тут було багато людей, які підтримували нашу команду. Вірю, що до завтра ще багато людей придбає квитки.

– Чи означає присутність Малишева на прес-конференції, що він зіграє завтра? І ще: Бутко чи Срна?

– Малишев буде завтра грати, і Срна буде грати завтра. Малишев тут знаходиться не тому, що завтра буде грати, а тому, що я прийшов із красивим хлопцем, щоб він привернув увагу людей до матчу (сміється).

Срна: "Гент" – найсильніший суперник "Шахтаря" у цьому сезоні

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях