УКР РУС

Фонсека: Ми ризикували наприкінці гри, таке більше не мусить повторитися

18 серпня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека прокоментував перемогу над "Істанбул Башакшехіром" у першому матчі плей-офф Ліги Європи.

"Старалися грати біля чужих воріт, більше в атаку. Забили два голи у першому таймі, могли й більше. Суперник загалом мав лише один момент. Класно відіграли в обороні. Після перерви також контролювали гру. Ситуація з пенальті? До цього біля наших воріт не було небезпеки. Вітаю команду з перемогою.

Ми грали з одним форвардом? Коваленко також багато діяв на атаку. Феррейра добре тренується, а сьогодні вийшов на поле і допоміг нам. Я задоволений і ним, і грою. Я роблю свій вибір стартового складу по тому, як гравці себе проявляють протягом тижня до гри. Це ніяк не пов'язано з минулим. Це абсолютно моє бачення, і я йому довіряю.

Зараз деякі матчі ми граємо за схемою 4-2-3-1, команда добре себе проявляє. Ми продовжуватимемо грати за цією схемою, але все буде залежати від гри. Якщо буде потрібно, я виставлю двох нападників.

Я хочу, щоб команда грала у атакувальний футбол. А наприкінці гри ми почали ризикувати. Такого більше не мусить повторитись. Я б хотів, щоб мої гравці зберігали спокій до фінального свистка.

Степаненко? Він стає кращим, це цінний гравець для нашої оборони та атаки. Мені ще подобається, що він завжди намагається грати вперед. Я це ціню. Вірив увесь поєдинок, що здобудемо перемогу", – зазначив португальський фахівець.

"Шахтар" переміг "Істанбул Башакшехір" у Туреччині

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях