УКР РУС

Фонсека: Мені було дуже складно сказати своє рішення Кучеру

21 липня 2017 Читать на русском

Головний тренер донецького Шахтаря Паулу Фонсека розповів, чому попрощався з Олександром Кучером.

"Я дуже поважаю і люблю Кучера – він дійсно був одним з лідерів в команді і зробив для неї дуже багато. Але всі цикли колись закінчуються. Гравці не вічні, як і тренери. А нам потрібно думати про майбутнє команди. Ми відчули, що потрібно привести когось молодого.

"В кожному трофеї Шахтаря є частинка вашого серця". Срна емоційно попрощався з Кучером, Кобіном та Каніболоцьким

До Шахтаря я не провів в жодному клубі більше року, як ви знаєте. І частіше зі мною прощалися, ніж я. Зараз я опинився в ситуації, коли будую команду другий рік – і мені довелося приймати такі рішення. Можливо, рішення щодо Кучера було найскладнішим за все моє життя. Мені було дуже складно сказати це йому.

Але у тренера повинна бути сила розділяти почуття і раціональність. Коли приходить час вирішувати, що буде краще для клубу, тренер повинен забути всі почуття. Якби я цього не зробив, Кучер зараз продовжував би грати в команді.

Коли говориш правду, все набагато простіше складається. Я пояснив Кучеру, чому ми не продовжуємо контракт. У нас не було ніяких сварок. Він все зрозумів, погодився з моїми словами, ми обнялися. Я подякував йому і сказав, що завжди готовий йому допомогти, якщо буде потрібно.

Якби я дивився на цифри, він би залишився", – розповів Фонсека у розмові з Tribuna.com.

Нагадаємо, раніше була інформація, що 34-річний Кучер може продовжити кар'єру в Туреччині, але наразі капітан збірної України залишається без клубу.