УКР РУС

Фонсека: Коваленко? Не можна все звалювати на одного гравця

7 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека розповів ситуацію в Шахтарі після матчів збірних і перед грою зі Зорею.

"Малишев? Йому зробили операцію, так що термін досить довгий – швидше за все, він пропустить близько 6 місяців. Це втрата для нас, але ми довіряємо всім гравцям, так що футболісти будуть готові виступати на цій позиції без особливих проблем.

Чому не залишили Соболя? Соболь і Матвієнко – два гравці, в яких ми віримо. Вони зараз не з нами, тому що вважаємо, що вони повинні регулярно грати. В нашій команді достатньо сильна конкуренція, є Ісмаїлі і Азеведо. Для нас дуже приємно бачити Матвієнка в стартовому складі збірної. Але ви розумієте, що це ще два дуже молодих гравця, їм важливо грати, тому вони поки не тут. Подивимося, що станеться в майбутньому.

Критика Коваленка? Коваленко вірить в свій потенціал і свої можливості. Я теж йому довіряю. Зрозуміло, коли ти не виграв, критика посилюється в кілька разів. Але Вітя дуже сильна людина. Критика не подіє на нього негативно. А якщо вона звернена в сторону тільки одного гравця, це несправедливо. Потрібно аналізувати все. Не можна все звалювати на одного футболіста. Футбол – для сильних людей, і Коваленко покаже свою найкращу гру.

Як оціню старт сезону? Дуже позитивно. Ми на першому місці. Команда показує себе на високому рівні. Розуміємо, що всі ігри даються непросто. Скоро Ліга чемпіонів, буде складний розклад, але команда до цього готова. Вірю в своїх гравців і можу бути тільки оптимістом.

Чи стала Зоря сильнішою після зменшення кількості орендованих? Не знаю. Це питання потрібно задати тренеру Зорі. Ви знаєте мою позицію щодо орендованих гравців. Сказати щось нове я не можу. Зрозуміло, що тренер Зорі краще знає своїх футболістів, тому він може оцінити, чи стала команда сильнішою, чи ні. Я бачу, що Зоря завжди створює нам складності, це сильна команда. Ми віддаємо собі звіт, що чекає важка гра", – цитує Фонсеку Terrikon.

Фонсека: Я знаю, що арбітри отримують вказівки впливати на тренерський штаб Шахтаря

Матч 8-го туру УПЛ між Шахтарем і Зорею відбудеться в суботу, 9-го вересня, в Харкові. Час початку зустрічі – 17:00.