УКР РУС

Фомін: "Металіст" "Зальцбург" вже пройшов, навіть його не помітивши

18 лютого 2012 Читать на русском

Маріупольський "Іллічівець" лише вчора в турецькій Анталії провів контрольний спаринг з російським "Тереком", а вже сьогодні команда Ігоря Леонова поміряється силами з львівськими "Карпатами". За кілька годин до українського дербі на турецькій землі на питання сайту "Футбол24" відповів нападник "Іллічівця" Руслан Фомін.

– Руслане, чи не надто щільний графік контрольних матчів у твоєї команди?

– Звичайно, грати два дні поспіль, не так просто. Але ж це не офіційні ігри, а тренувальні. До того ж, як правило, мало хто з гравців проводить на полі більше, ніж один тайм. Так що все нормально. І потім, на зборах ми щодня проводимо по два тренування в день. А в грі навантаження отримуєш менші, ніж на тренуваннях. Та й грати у футбол завжди цікавіше, ніж тренуватися. Також не можна забувати, що вже за два тижні поновлюється чемпіонат України, а значить потрібно набирати ігрову форму. А це можна зробити лише в таких от матчах.

– Чого очікуєш від гри з "Карпатами"?

– Перш за все радий, що сьогодні повертаюся у гру. Через ушкодження я пропустив два попередніх спаринги – з словацьким "Татраном" і російським "Тереком". Нічого серйозного не трапилося, але травма є травма, і лікарі порадили дати паузу. Краще пропустити два–три товариських матчі і підійти здоровим до поєдинків чемпіонату, ніж зараз грати, а потім, коли почнуться офіційні ігри, лікуватися. Але вже все нормально, почуваюся добре і сьогодні вийду на поле. Якби щось було не так, то зрозуміло, з "Карпатами" я б не грав. А щодо очікувань від нинішньої зустрічі, то думаю вона буде цікавою і корисною для обох команд. Також думаю, що не на останньому місці сьогодні буде і результат. Ми ж програли два останні матчі. "Карпати" також два дні тому зазнали поразки. Так що сьогодні ніхто не захоче знову програвати. Це хоча й товариські матчі, але повірте, поступатися супернику жоден футболіст не хоче ніколи і статус гри особливого значення немає.

– Взагалі то команди, що грають в одному чемпіонаті, дуже рідко грають між собою на зборах...

– Так. Але не забувайте, що ми з "Карпатами" вже зіграли обидва матчі чемпіонату. Тобто нам немає чого один перед одним приховувати. А як спаринг-партнер, "Карпати" дуже хороший варіант. Це насправді сильна команда. А те, що вони зараз внизу турнірної таблиці, то я вважаю, що воно аж ніяк е відповідає ні рівню гри львівської команди, ні їхнім амбіціям. А ще у "Карпат" новий тренер, а значить гравці будуть землю гризти, щоб довести йому свою профпридатність.

– За "Іллічівець" грає екс-гравець "Карпат" Кожанов, а за львів’ян новоспечений карпатівець Касьян, який донедавна був гравцем маріупольської команди. Це додає грі додаткової інтриги?

– В якійсь мірі так. Між іншим, у нас ще грає Іщенко, який також свого часу не один рік провів у Львові. Але я думаю, подібним фактам більше придають уваги журналісти і вболівальники. Що ж до футболістів, то вони трохи менше звертають на таке свою увагу. Ми ж професіонали і повинні якісно робити свою роботу в тій команді, в якій зараз граємо.

– "Іллічівець" сьогодні гратиме вже шостий спаринг. В перших трьох ви виграли, а потім зазнали двох поразок. Виходить, що з тобою команда виграє, а без тебе – програє…

– (Сміється – Авт.) Це не більше, ніж збіг обставин. Просто так сталося. Побачимо, як буде сьогодні. Якщо у вашій теорії щось є, то значить у "Карпат" ми повинні виграти. Так що скоро дізнаємося, що і як.

– Ви всією командою їздили на товариську гру "Шахтаря" з московським ЦСКА...

– Цікава була гра з рівними шансами на перемогу. Так що нічийний рахунок є справедливим. Вірю, що "Шахтар", з яким у мене чинний контракт, зуміє добре підготуватися і виграє чемпіонат України. А от ЦСКА в Лізі чемпіонів проти "Реалу" буде важко. Точніше, шанси у них пройти далі, як на мене, чисто теоретичні.

– Зате є гарні шанси пройти далі у харківського "Металіста", команди, яка для тебе також є далеко не чужою...

– По-перше, Харків – це моє рідне місто і саме там я став футболістом. А по-друге, я грав за "Металіст" і, звичайно, що слідкую за виступами цієї команди. А про шанси "Металіста" пройти "Зальцбург", вибачте, але ви говорите не зовсім правильно. У команди Мирона Маркевича не гарні шанси пройти австрійців, а я б сказав, що вони їх вже пройшли і навіть "не помітили" суперника. 4:0 у гостях – що тут ще можна добавити. Питання тільки в тому, хто буде їхнім наступним суперником – "Олімпіакос" чи "Рубін". Мені цікаво було б подивитися на чергове протистояння команд України і Росії. Але думаю, що греки свого вже не віддадуть. Не можна було "Рубіну" програвати вдома. Втім, вірю, що "Металіст" пройде "Оліміпіакос". А от що буде далі, поживемо-побачимо.

Розмовляв Адам Федак