УКР РУС

Фоменко: В УПЛ все вирішує матеріальне становище команд

8 березня 2018 Читать на русском

Екс-наставник національної збірної України Михайло Фоменко поділився враженнями від чемпіонату України та оцінив шанси Шахтаря та Динамо у єврокубках.

Для Михайла Фоменка перша частина чемпіонату не подарувала несподіванок, а от від боротьби у топ-6 екс-наставник збірної України очікує інтриги, повідомляє Terrikon.

"Особисто для мене в цьому чемпіонаті якихось сюрпризів немає. За великим рахунком, все передбачувано. У кого є гроші, той грає і показує хороші результати. У кого грошей немає, той внизу турнірної таблиці. У чемпіонаті України все вирішує матеріальне становище клубів.

Зараз Шахтар виглядає краще і показує видовищний футбол. Донеччани впевнено лідирують в чемпіонаті, але попереду ще досить довгий відрізок щоб ситуація могла змінитися. У Шахтаря хороші шанси, але думаю, що і Динамо ще рано скидати з рахунків. Принаймні, за тими турнірними даними, що ми маємо, все в руках киян. Все буде залежати від їхнього рівня гри.

У протистоянні Шахтаря і Динамо ще вся боротьба попереду. Не можна сказати, що і за бронзу боротимуться тільки Ворскла і Зоря. Я не списую з рахунків Маріуполь та Верес. Так що в першій шістці чемпіонату інтриги вистачає", – сказав Фоменко.

Також екс-наставник збірної розповів про шанси Динамо та Шахтаря у єврокубках.

"Шанси є завжди, головне – демонструвати футбол потрібного рівня. На стадії 1/8 фіналу слабких команд немає. Звичайно, Лаціо – серйозний суперник. Римський клуб є одним з лідерів чемпіонату Італії, це вже багато про що говорить. Але до початку першого матчу мені важко оцінювати шанси команд на успіх. На папері фаворитом можуть бути одні, а в реальності все відбувається навпаки.

Я вважаю, що в протистоянні Роми і Шахтаря фаворита, як не було, так і немає. Шанси на вихід до чвертьфіналу є у обох команд. П'ятдесят на п'ятдесят.

У першому матчі ми побачили два різних тайми. До перерви домінувала Рома, а після – Шахтар. Зимова пауза дає про себе знати. Наша команда не змогла відразу зіграти в свій футбол. Зате в другому таймі донеччани зловили свій ритм, розігралися. Футболістам Роми було дуже не просто.

Зараз час грає на користь Шахтаря. З кожним офіційним матчем команда наближається до своєї кращої форми. Звичайно, лідерам чемпіонату України не вистачає гідних суперників, занадто легко вони справляються зі своїми опонентами на внутрішній арені, але все одно це змагальний процес і ігрова практика", – підсумував Фоменко.