УКР РУС

Фоменко: Попрощатися з командою ще буде час – після матчу з Польщею

20 червня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко розповів про стан справ у команді після поразки від Північної Ірландії та поділився очікуваннями від матчу з Польщею.

- Що можете сказати про гравців? В якому вони стані? Чи є травмовані?

- Травмованих немає, всі здорові і готуються до матчу. Сьогодні у нас ще є одне тренування. Всі хлопці чудово розуміють, на якому футбольному форумі вони знаходяться. Так що, сподіваюся, всі вони будуть завтра намагатися виправити допущені помилки і зіграти так, як вони хотіли це зробити спочатку.

- Як будете налаштовувати команду психологічно на завтрашній матч? Адже він не має турнірного значення...

- Якби це був аматорський, то тоді хлопці грали б так, як хотіли б. Але це рівень професійний, так що вони зобов'язані будуть виконувати поставлені перед ними завдання.

Після цих двох матчів, особливо, після поєдинку з Північною Ірландією, українські журналісти дуже сильно впливали на психологію хлопців. Після цього, думаю, футболісти зробили правильні висновки, і завтра будуть виглядати гідно.

- Ви вже визначилися зі своїм майбутнім? Чи правда, що ви вже попрощалися з командою, і завтрашній матч - останній для вас в якості наставника збірної України?

- Попрощатися у нас ще буде час - після матчу з Польщею. Після всіх неприємних подій, які з нами відбувалися на Євро-2016, потрібен буде час на переосмислення того, що сталося. А вже потім будемо приймати якесь рішення.

А поки на нас чекає гра з класним суперником. Хлопці це розуміють і налаштовуються відповідним чином. Думаю, претензій до них по їх виконанню обов'язків завтра не буде.

- Завтра у збірної України - останній матч на Євро-2016. Що можете сказати про формат цього турніру? 24 команди-учасниці - краще, ніж 16?

- Для вболівальників це, звичайно, краще: чим більше команд, тим більше вболівальників задоволені цим. Для футболістів ж це дуже велике навантаження. Але раз ми граємо для вболівальників, то повинні бути раді такому формату. Та й потім, видно, що рівень всіх команд, які беруть участь в Євро-2016, непоганий.

- Завтра прогнозуються сутички фанатів. Що можете сказати з цього приводу?

- Це одна з негативних сторін фінальної частини Євро-2016. Не варто цими провокаціями і заворушеннями займатися, виплескуючи свої емоції і демонструючи тим самим захоплення якимось іншим видом спорту.

- Ви очікували від своєї команди виходу в плей-офф. Чому не змогли вирішити цього завдання? Що трапилося з командою?

- Я вже відповідав на це питання. Тоді я сказав, що футбол в Україні є частиною життя, а не її винятком. У нас зараз непроста ситуація в країні. Само собою, це відбивається на футболі, на рівні чемпіонату України. Це ланцюгова реакція, яка привела до того, що нам не вдалося вирішити задачу виходу з групи. Просимо наших уболівальників вибачити нас за це. Сподіваюся, що в подальшій своїй роботі ми покращимо відносини між збірною України та вболівальниками.

- Що можете сказати про стартовий склад на завтрашній матч? Чи можна очікувати, що проти Польщі зіграють ті футболісти, які не брали участь в поєдинках з Німеччиною і Північною Ірландією?

- На 100% складу міняти не можна. Але деякі заміни в ньому на завтрашній матч ми плануємо зробити.

5 причин фіаско збірної України на Євро-2016

Можете щось додати? Напишіть в коментарях