УКР РУС

Фоменко: Не було варіантів, бо ніхто не хоче їхати в Україну

8 червня 2015 Читать на русском

Наставник збірної України Михайло Фоменко розповів про підготовку команди до матчів проти Грузії та Люксембургу.

"Чому вирішили проводити збір в Австрії? Справа в тому, що 9 червня нам, як відомо, належить зіграти товариський матч зі збірною Грузії. Грузини відмовилися їхати в Україну, а напередодні чергового відбіркового поєдинку в своїй групі проводять збір в Австрії. Ось вони і запропонували нашій команді там зіграти.

Про стан готовності команди можна буде судити лише на підставі офіційної гри - 14 червня. Говорити про щось зараз поки рано - адже ми тільки зібралися. Попереду нас чекають тренування, спілкування один з одним. А вже потім, через кілька днів, і будемо робити якісь висновки по сьогоднішній готовності того чи іншого футболіста.

Шкода, звичайно, що випала ціла група футболістів "Металіста" - Едмар, Павло Ребенок, Сергій Болбат, Кирило Ковальчук і Володимир Гоменюк. Але все це можна виправити.

Олександр Кучер? Після прибуття в розташування збірної ми з ним поспілкувалися - все нормально. Грунтуючись на самопочутті футболіста, лікарі сказали, що через пару днів він вже зможе приступити до роботи.

Чому вирішили грати з Грузією? Не дуже багато було варіантів, бо ніхто не хоче їхати в Україну. Більш конкретно з приводу можливих кандидатів вам можуть розповісти люди, які безпосередньо цим займалися. Знаю, що нам було запропоновано три варіанти. Спочатку ми зупинилися на одному з них, однак суперник, який одразу дав згоду, потім відмовився. Потім відмовився і інший. Залишилася одна Грузія, з якою ми і будемо грати.

Умови в Австрії цілком прийнятні для якісної роботи. До приїзду команди тут побував наш менеджер. Він оглянув умови для проживання, поля для тренувань, стадіон для проведення матчу з Грузією - і жодних проблем не виявив. Все відповідає нашим вимогам. У цьому переконалися по приїзді", - зазначив Фоменко.