УКР РУС

Фоменко: Думаю, нових імен у збірній не буде

16 березня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поділився очікуваннями від майбутніх товариських матчів проти Кіпру та Уельсу.

- Нові імена в збірній будуть?

- Думаю, ні. У нас достатньо виконавців, зокрема і молоді, яка стукає у двері основного складу. Але загадувати складно. В останньому турі, наприклад, отримав травму Євген Коноплянка, не може поки грати і Сергій Рибалка. Тож все можливо.

- Ми часто говоримо про проблему з фланговими захисниками, готовими виступати за національну команду, але ви абсолютно спокійно на неї реагуєте. Може, такої проблеми немає взагалі?

- На мій погляд, ці позиції не викликають особливих нарікань. Футболісти, яких ми тут використовуємо, поки виправдовують наші сподівання. От якщо хтось з них, не дай Боже, вийде з ладу, тоді про це можна буде говорити.

- У центрі поля у вас зараз точно великий вибір виконавців. Можна брати цілі блоки з різних клубів!

- Дійсно, тут у нас приємний головний біль. Причому кандидати виступають не тільки в "Шахтарі", "Динамо" і "Дніпрі", але і в інших колективах.

- В березневих спарингах буде стояти завдання добитися результату чи максимально перевірити найближчий резерв?

- Найголовніше - зустрітися з командою і отримати всю необхідну інформацію. Результат? Звичайно, він важливий для нас. У футболі це найголовніше, в будь-якому поєдинку. Інакше навіщо виходити на поле? Втім, ми постараємося паралельним курсом вирішити обидва завдання, про які ви говорите.

- До вибору суперників у спарингах питань немає?

- Були б не вибрали їх. Я вже не раз говорив, що просто так зараз нікого не обіграєш - грати у футбол навчилися всі. Не потрібно недооцінювати Кіпр, а Уельс - тим більше...

З двома учасниками Євро-2016 ми зіграємо і безпосередньо перед чемпіонатом, а в заключному поєдинку найважливішим буде не отримати травм і підтримати ігровий ритм. Загалом, нормальні суперники, у матчах з якими головне - вирішити свої питання, - розповів Фоменко газеті "Команда".

ФФУ представила відеоролик "2015-й - рік перемог українського футболу"