УКР РУС

ФК "Шахтар": Закликаємо всіх до реального виконання умов перемир'я

20 жовтня 2014 Читать на русском

Прес-служба донецького "Шахтаря" у зв'язку із черговим обстрілом стадіону опублікувала на своєму сайті офіційне звернення.

"20 жовтня в ході постійного обстрілу Донецька, що триває вже не першу добу, суттєво постраждала "Донбас Арена". Основний удар прийшовся на західну частину стадіону, що виходить на вулицю Челюскінців. У результаті деформовано та зруйновано металеві конструкції споруди, розбито скло вітрин, пошкоджено комунікації.

Особливо цинічного забарвлення цій події додає навіть не той факт, що удар по "Донбас Арені", як, утім, і по всьому нашому місту, завдається під час так званого перемир'я. Річ у тому, що сьогодні перший день на домашньому стадіоні "Шахтаря" видавалася допомога в рамках проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова "Допоможемо дітям!". Клуб намагається підтримати мам та їх немовлят, про що вже повідомлялося на нашому сайті. Харчування, предмети гігієни почали видавати якраз на західному вході "Арени", куди й прийшовся удар. Дивом ніхто серйозно не постраждав!

У зв'язку з тим, що трапилося, а також із тим, що напруження в регіоні не слабшає, а ще більш нагнітається щодня, ФК "Шахтар" висловлює рішучий протест усім сторонам конфлікту. Знищення міст та мирного населення – страшний злочин, за який усі винні обов'язково матимуть покарання.

ФК "Шахтар" закликає всіх до реального виконання умов перемир'я. Ми вимагаємо від усіх учасників протистояння відмовитися від ескалації напруження й розпочати мирні переговори. Припиніть знищувати наше місто! Люди та історія вам цього не пробачать", - йдеться у заяві "Шахтаря".