УКР РУС

Наполі переміг Кальярі і здобув "срібло" Серії А, Лаціо поступився Аталанті: 35-й тур Серії А, матчі неділі

5 травня 2019 Читать на русском

В рамках 35-го туру чемпіонату Італії Кальярі програв Наполі, Рома розписала нічию з Дженоа, Лаціо поступився Аталанті, Емполі здолав Фіорентину, а Сассуоло з Фрозіноне та Парма з Сампдорією не виявили сильнішого. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2018/2019, 35-й тур

Емполі – Фіорентина – 1:0

Голи: Фаріас, 54

Лаціо – Аталанта – 1:3

Голи: Пароло, 3 – Сапата, 22, Кастань, 58, Джімшиті, 76

Парма – Сампдорія – 3:3

Голи: Алвеш, 2, Куцка, 67, Бастоні, 72 – Квальярелла, 28, Дефрель, 38, Квальярелла, 61

Вилучення: Коллі, 88 (Сампдорія, друга жовта), Куцка, 90+2 (Парма, друга жовта)

Сассуоло – Фрозіноне – 2:2

Голи: Феррарі, 67, Бабакар, 78 – Саммарко, 8, Паганіні, 37

Дженоа – Рома – 1:1

Голи: Ромеро, 90+1 – Ель-Шаараві , 82

Нереалізований пенальті: Санабрія, 90+6 (Дженоа)

Наполі – Кальярі – 2:1

Голи: Мертенс, 85, Інсіньє, 90+8 (пен.) – Паволетті, 63

Вилучення: Іоніце, 90+7 (Кальярі, червона картка)

Моурінью розпочав переговори з Ромою – ПСЖ у полі зору португальця

У неділю 35 тур чемпіонату Італії продовжився шістьма матчами. У першому з них Емполі приймав Фіорентину. "Лілії" переживають не найкращі часи, адже в останніх десяти матчах вони не знали смаку перемог. "Сині" ризикують покинути Серію А, тож кожен матч будуть використовувати як останню можливість виправити своє становище. Тим більше, що попереду у них зустрічі з командами, які знаходяться значно вище сьогоднішнього суперника. У першому таймі цікавішою виглядала Фіорентина, вона більше атакувала і створювала небезпечні моменти. Удінезе старався огризатись, але спроби обох команд так і не увінчались забитим голом. На початку другого тайму Дієго Фаріас з подачі Джованні Ді Лоренцо головою відкрив рахунок у матчі. На 81 хвилині Бартоломей Дронговскі у карколомному стрибку здійснив суперсейв і врятував свою команду від вірного голу. В результаті, поэдинок закінчився з мінімальною перемогою господарів. Після цього матчу Емполі, залишаючись на вісімнадцятому місці, набирає 32 пункти, Фіорентина з 40 очками посідає дванадцяту сходинку.

Аталанта приїхала у гості до Лаціо. Цей матч – свого роду "репетиція" фіналу Кубка Італії. Окрім того, обидві команди є претендентами на четверте лігочемпіонівське місце. І вже на третій хвилині Марко Пароло, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, відкрив рахунок у матчі. У середині тайму Дуван Сапата відновив "статус кво". На 58-й хвилині спочатку Тімоті Кастань вивів Аталанту вперед, а згодом Берат Джімшиті збільшив перевагу своєї команди. Після цієї перемоги Аталанта набирає 62 очки і залишається на четвертій сходинці, Лаціо з 55 балами посідає восьму сходинку.

Буффон і Шевченко відчули ностальгію – їхня переписка стала вірусною

Парма і Сампдорія в останніх матчах все більше розчаровують вболівальників: якщо "блучерк’яті" не змогли пробитись у Лігу Європи, то "жовто-сині" взагалі опинились біля зони вильоту. І вже з перших секунд команди взялись до справи: на другій хвилині Бруну Алвеш відкрив рахунок у матчі. У середині тайму арбітр, скориставшись системою VAR, призначив одинадцятиметровий удар за гру рукою. Пенальті чітко реалізував Фабіо Квальярелла і зрівняв рахунок у матчі. За сім хвилин до закінчення першого тайму Грегуар Дефрель вивів Сампдорію вперед. Друга половина матчу подарувала глядачам ще три голи: спочатку Квальярелла оформив дубль, а згодом спочатку Юрай Куцка з пенальті, а потім Алессандро Бастоні роблять рахунок нічийним. Наприкінці матчу арбітр протягом чотирьох хвилин за другу жовту картку вилучив спочатку Омара Коллі, а потім Юрая Куцку. Тож після цього матчу Парма набирає 38 очок і піднімається на чотирнадцяте місце, Сампдорія з 49 пунктами посідає дев’яту сходинку.

Сассуоло зустрічався з Фрозіноне. "Чорно-зеленим" не вдалось зачепитись за єврокубки, тож команда просто дограє сезон. Натомість "канарки" за чотири тури до фінішу займали передостаннє місце і ще мали бодай теоретичні шанси врятуватись. На початку матчу Паоло Саммарко вивів Фрозіноне вперед, а під кінець першого тайму Лука Паганіні після подачі кутового збільшив перевагу своєї команди. У другому таймі картина повністю змінилась: спочатку Джанмарко Феррарі відквитав один м’яч, а за десять хвилин Хума Бабакар встановив остаточний рахунок у матчі. Відтепер Сассуоло з з 42 пунктами посідає десяту сходинку, Фрозіноне з 24 очками залишається на передостанньому місці.

Наполі погодив трансфер зірки ПСВ Лосано, – CdS

Дженоа приймала Рому. "Грифони" намагаються здобути очки у кожному матчі, оскільки від зони вильоту їх відділяє всього шість пунктів. Натомість "вовки" планували скористатись ненайкращою формою суперника, аби залишитись у гонці за місце у Лізі чемпіонів. Господарі самовіддано тримались до 84 хвилини, аж поки їх ворота не вразив чудовим ударом Стефан Ель-Шаараві. У доданий арбітром час генуезці змогли зрівняти рахунок: Крістіан Куті Ромеро вдало замкнув подачу з кутового від колишнього "динамівця" Мігеля Велозу. На шостій доданій хвилині Дженоа могла вийти вперед, однак Антоніо Санабрія не зумів переграти голкіпера з одинадцятиметрової позначки. Дженоа з 36 пунктами залишається на шістнадцятому місці, Рома набирає 59 очок і надалі посідає п’яту сходинку.

В останньому матчі дня Наполі приймав Кальярі. Обидві команди завдання на сезон практично вирішили: "партенопейці" точно потраплять у Лігу чемпіонів, а "острів’яни" лише за фантастичного збігу обставин можуть покинути Серію А. Однак відбувати номер на полі ніхто не збирався. У першому таймі Наполі переважав суперника за всіма показниками, але дійсно небезпечних моментів майже не створив. Другий тайм розпочався з обстрілу воріт суперника неаполітанцями, тому доволі нелогічним став гол, який на 63-й хвилині забив у ворота своєї колишньої команди Леонардо Паволетті. За чотири хвилини Лоренцо Інсіньє зрівняв рахунок, але арбітр зафіксував положення поза грою і гол не зарахував. На 85-й хвилині Дріс Мертенс після численних спроб нарешті зрівняв рахунок у матчі. На восьмій доданій хвилині арбітр за гру рукою призначив пенальті, який впевнено реалізував Лоренцо Інсіньє і встановив остаточний рахунок. Ця перемога принесла Наполі "срібло" Серії А і 73 пункти, Кальярі з 40 очками залишається на тринадцятому місці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ