УКР РУС

Фінляндія поступилася Росії на Євро-2020 – конкурент Маліновського самотужки витягнув перемогу

16 червня 2021 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Росіяни завдяки голу Олексія Міранчука мінімально обіграли фінів (1:0) у другому турі чемпіонату Європи. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Фінляндія дебютувала на Євро дивовижною перемогою над Данією з одного удару. Суомі відверто пощастило, але команда Маркку Канерви показала непогану організацію гри. Росія в той же день розгромно влетіла Бельгії, припустившись низки дуже грубих помилок. Сьогодні господарі Газпром-Арени розраховували виключно на три очки.

Фінляндія в сантиметрах від мети

Фіни прогнозовано сіли в позиційну оборону та чекали подарунків від росіян. Перший з таких прилетів вже на старті зустрічі, коли Райтала обікрав Кузяєва та навісив у штрафний майданчик. Пох'янпало забив, але VAR скасував гол через офсайд (на жаль, все справедливо).

У Йоеля виникали моменти на контратаках, але ні він, ні Пуккі ніяк не могли вдруге вразити ворота. Не вистачало зовсім трохи: десь м'яч пролетів у сантиметрах від штанги, десь росіяни в останню мить встигали на перехоплення, десь судді фіксували фол.

Але загалом Фінляндія діяла чіткіше за суперника, будувала хороші комбінації, низом проходила в чужий штрафний майданчик.

Фінляндія – Росія – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Конкурент Маліновського тягне Росію на своїх плечах

Станіслав Черчесов випустив з перших хвилин двох головних креативників – Дзюбу з глибини підтримували Олексій Міранчук і Олександр Головін. Всі атаки йшли через них, тільки й вони реально загострювали (особливо після травми активного Фернандеса).

Головін запам'ятався дальніми ударами повз ворота та подачами у штрафний майданчик. Точні навіси від хавбека Монако псували партнери. Дзюбі не вдавалося якісно завершити жодну атаку – або не дотягувався, або бив в руки голкіперу. Росія виглядала досить вбого, не пропонуючи нічого цікавішого за навіси на капітана.

Виділявся тільки Міранчук. Конкурент Маліновського по Аталанті шукав варіанти, як побудувати атаку низом, як небанально розрізати фінські редути. Олексій створив момент для Оздоєва, але той не влучив у порожній кут. Тоді Міранчуку довелося взяти справу у свої руки. Він обігрався з Дзюбою і без замаху ідеально пробив у дальню "дев'ятку".

Суомі змусили Росію нервувати

У другому таймі Фінляндія спробувала пограти з позиції сили. Благо, росіяни почали нервувати. Вони панікували щоразу, коли м'яч прилітав на їхню половину. Пуккі виривався на ударну позицію, але пробив прямо в руки голкіперу. Лод і Кауко вистрелили взагалі на трибуни. Фінам бракувало класу. Надії були на те, що Росія помилиться.

Черчесов не соромився відійти великими силами в оборону та перейшов на контратаки. У Головіна, Жамалетдінова та Кузява були реальні шанси, але Градецкі рятував інтригу до кінця. Маркку Канерва зробив низку атакувальних замін, однак вирвати нічию фінам не вдалося. Араюурі на штрафному головою пробив над поперечиною.

Росія набрала 3 очки та зрівнялася в групі з Фінляндією та Бельгією. "Червоні дияволи" завтра зіграють проти Данії.