УКР РУС

Фінляндія – Бельгія: анонс матчу Євро-2020

21 червня 2021 Читать на русском

У рамках 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Фінляндії зустрінеться із командою Бельгії. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Фінляндія – Бельгія

21 червня, 22:00. Санкт-Петербург, Газпром Арена

Головний арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Після перемог у двох стартових турах керманич бельгійців Роберто Мартінес може перевести подих. У двобої з Фінляндією іспанський фахівець отримав шанс провести ротацію. Тепер головному тренеру "червоних дияволів" потрібно віднайти розумний баланс між перепочинком для ключових виконавців і уникненням розхолоджування двигуна команди.

Мартінес анонсував появу з перших хвилин раніше травмованих Вітселя, де Брюйне та Едена Азара. Натомість кістяк збірної Бельгії, вочевидь, залишиться сталим. Місце у воротах займе Куртуа, а в обороні під питанням лише вихід Денаєра, який виглядав непереконливо проти данців. Карраско і Лукаку підуть відпочивати, коли матч ітиме за сценарієм бельгійців. Тоді можна буде побачити і Троссара з Батшуаї. Та й юний Доку готовий заявити про себе.

Тим часом збірній Фінляндії вкрай необхідно набирати очки, щоб продовжити боротьбу на Євро-2020. Для "пугачів", звісно, й поява на форумі стала досягненням, але апетит прибуває під час прийому їжі. Сенсаційна перемога над Данією зробила фінів претендентами на вихід до плей-офф. Теоретично путівку в 1/8 фіналу можуть подарувати й три очки, та сподіватися на подвійну прихильність Фортуни (Росія повинна не програти данцям, аби Фінляндія фінішувала 3-ю у квартеті) буде надоптимістично.

Турнірне становище примушує фінів грати відкритіше, ніж у стартових турах. Творець казки "пугачів" Маркку Канерва може змінити акценти в грі своїх підопічних, що стане несподіванкою для напіврезервної Бельгії. Очний поєдинок із фаворитом групи може виявитися скупим на гольові моменти. Отже, реалізація створених Фінляндією нагод виходить на перший план у боротьбі за плей-офф.

Цікаві факти

– Бельгія не перемагала збірну Фінляндії з жовтня 1968 року, коли розтрощила скандинавів (6:1) у кваліфікації до ЧС-1970 (+0, =3, -4);

– у відборі на Євро-2008 команди потрапили до однієї групи й удвох не поїхали на турнір до Австрії та Швейцарії;

– Кевін де Брюйне дебютував за збірну Бельгії у спарингу проти фінів у серпні 2010-го в Турку (0:1).

Орієнтовні склади команд

Фінляндія: Градецкі – О'Шонессі, Араюурі, Тойвіо – Уронен, Камара, Спарв, Кауко, Райтала – Пуккі, Лод

Бельгія: Куртуа – Алдервейрелд, Денаєр, Вертонген – Меньє, де Брюйне, Вітсель, Карраско – Мертенс, Лукаку, Е. Азар

Прогноз "Футбол 24": 0:2

Навіть відпочинок для низки гравців основи не позбавляє бельгійців статусу фаворита протистояння. Команда Мартінеса зобов'язана здобути перемогу на класі зі швидким вирішення долі поєдинку. Тоді тренерський штаб "червоних дияволів" зможе спробувати альтернативні ігрові варіанти – неоціненний досвід перед матчами на виліт. Позитивний результат для Фінляндії, зокрема, і нічия, стане справжнім подвигом. Але хлопці Канерви вже стали фахівцями з великих звершень і налаштовані дати справжній бій бронзовому призеру ЧС-2018. Тож легкої прогулянки Бельгії не варто очікувати. Та перемога повинна бути за Азаром і компанією.