УКР РУС

Фінінью: У Ярославського великі плани

11 жовтня 2011 Читать на русском

Екс-гравець московського "Локомотива", а сьогодні захисник "Металіста" Фінінью заявив, що завдання команди на цей сезон - 2 місце.

- Росія і Україна дуже схожі, - розповів Фініньо. - "Локомотив" - великий клуб з історією. "Металіст" зараз на стадії становлення. У президента великі плани, він вкладає великі гроші в розвиток клубу. З кожним роком ми стаємо сильнішими, постійно виступаємо в єврокубках.

- Рік за роком "Металіст" фінішує третім у чемпіонаті України. Коли команда зможе наздогнати "Динамо" і "Шахтар"?
- Наша мета на цей момент - друге місце. Ми розвиваємося поступово. У нас хороша команда, багато сильних гравців, у тому числі і з Південної Америки.

- Залишилися знайомі в Росії?
- Так, є кілька студентів, з якими я досі спілкуюся. Але росіян серед них практично немає. Що стосується футболістів, то багато з тих, з ким я грав у Росії, вже поїхали. Залишився хіба що Вагнер Лав. Також я знайомий з перекладачем з ЦСКА, фізіотерапевтом.

- За "Локомотивом" стежите?
- Так, я підтримую стосунки з воротарем Гільєрме. Також іноді розмовляю з кухарем з нашої бази.

- Чому знову вирішили повернутися в Східну Європу після недовгого перебування в "Спорт Ресіфі"?
- Я три роки прожив у Росії, і мене дуже потягнуло додому. Але "Спорт Ресіфі" - клуб дуже скромний, не порівняти з "Локомотивом". І мені там стало просто-напросто нудно. Мені хотілося грати на більш серйозному рівні. І тоді надійшла пропозиція з "Металіста".