УКР РУС

"Фінансові умови там були кращі, ніж в Динамо": екс-зірка збірної України про досвід виступів у екзотичній першості

4 квітня 2020 Читать на русском

Колишній півзахисник збірної України та низки вітчизняних клубів Сергій Коновалов розповів про період виступів за корейський Пхохан Стілерс.

"У той час я грав в Динамо, і клубу надійшла пропозиція про мою оренду. Всіх все влаштувало. Корейці викупили мене у Динамо за 600 тисяч доларів. А головне – я відчув футбольну свободу. Після постійних заїздів на базу в Кореї я був відданий сам собі і міг багато часу проводити з сім'єю. У день гри за три години до початку матчу заїжджав на базу, установка, виїзд на стадіон, а після поєдинку – знову вільний. За сезон проводив більш 40 матчів, а це крім чемпіонату, Кубок країни, Кубок Адідас, Кубок азіатських країн – аналог Ліги чемпіонів.

"Обіцяли візу за кілька днів – в результаті три місяці сидів вдома": Тотовицький – про невдалий вояж у Кортрейк

Незважаючи на такий насичений графік, весь час з сім'єю, сила-силенна вільного часу. Коли випадали вихідні, я міг собі дозволити з рідними полетіти відпочити на кілька днів в Гонконг, на Балі. Я відчував себе іншою людиною, таке життя буквально п'янило мене. І коли приїжджав до Києва, то бачив велику різницю між їхнім і нашим життям.

Та й у фінансовому плані умови були кращі, ніж в Динамо. Я став фінансово незалежний, підписав хороший контракт. Корейці настільки педантичні і порядні, що готові були бути нянькою. Коли привіз дружину і сина Микиту, якому було всього два роки і влаштував їх у щойно отриману квартиру – довелось їхати на збори. У клубі виділили спеціальну людину (хоча це не було прописано у жодному контракті), яка буквально сиділа на стільці під дверима квартири і, якщо під час моєї відсутності потрібна була допомога, робила все що потрібно. Нація дуже привітна, вони робили все, щоб я і моя сім'я відчували себе комфортно", – розповів Коновалов в інтерв'ю виданню Ua-football.

Нагадаємо, Сергій розпочав професіональну кар'єру футболіста у Дніпрі у 1990 році. З 1994 по 2003 роки захищав кольори київського Динамо, звідки на два сезони відправився в оренду у корейську першість. Зі своєю командою Пхохан Стілерс двічі став володарем Ліги чемпіонів АФК (1997, 1998).

Їх сформував Лобановський: зірки Динамо кінця 90-х, які стали тренерами